Erbicid

Afiseaza: 1-21 din 21 produse

 Filtre

Erbicid

Terenurile agricole sunt tratate cu erbicide de sol până când apar primii lăstari de culturi. Ajuns pe sol, erbicidul formează pe acesta un ecran special de protecție (erbicid), care împiedică germinarea buruienilor și amână apariția lor cu mai mult de o lună. De regulă, un erbicid de sol este folosit pentru a proteja legumele și culturile în rânduri. Atunci când aplici erbicide în sol, este important să te ghidezi după următoarele reguli:
Folosește preparatele în câmpurile în care buruienile anuale sunt predominant frecvente. Combaterea buruienilor cu fructe mari (ovăz sălbatic, iarbă neagră etc.) trebuie efectuată în asolamentul precedent.
Realizează un sol fin, tulbure, astfel încât erbicidele să poată fi distribuite în el cât mai uniform.
Îndepărtează reziduurile de plante de pe suprafața solului. Ele pot interfera cu distribuția normală a erbicidelor.
Ia în considerare tipul de sol, conținutul de materie organică și umiditatea atunci când lucrezi cu un erbicid. Pe solurile grele, bogate în organice, rata de aplicare a erbicidului trebuie crescută. Cu cât solul este mai ușor, cu atât este necesară o cantitate mai mică de medicament, pentru a procesa o unitate de suprafață; cota minimă posibilă este de la 400 litri la 1 ha.

Cum depinde eficacitatea erbicidelor de sol de umiditatea solului?

În caz de umiditate scăzută a solului, se recomandă încorporarea superficială la o adâncime de 2–3 cm după aplicare. Excesul de umiditate scurge erbicidul în straturile inferioare ale solului, unde nu mai afectează buruienile. Ecranul erbicid va proteja în mod fiabil câmpurile de buruieni, dacă umiditatea este la nivelul capacității câmpului. Nu efectua tratamente suplimentare între rânduri, în decurs de 21 de zile după aplicarea medicamentului. Ele distrug ecranul de protecție și reduc eficacitatea erbicidului.

Buruienile afectează solul fertil

Înfundând spațiul, plantele sălbatice sug nutrienții și apa prin rădăcini. Culturile rămân astfel, fără hrănire. Creșterea tulpinii încetinește, iar plantațiile se pot ofili. Condițiile favorabile nu te vor scuti de pierderea recoltei din cauza buruienilor. Este necesară îngrijirea competentă a terenului cultivat. Utilizarea erbicidelor te asigură că scapi de un număr mare de buruieni. Fotosinteza este blocată și din această cauză, iarba buruienilor încetează să se răspândească. Preparatele nu afectează culturile.
Cultura rămâne intactă și aceasta este baza siguranței. Respectarea calității și siguranței moderne sunt importante pentru orice erbicide pentru tratarea plantelor. Erbicidele pot fi aplicate atât în ​​zonele folosite, cât și pe câmpurile necultivate.
Atunci când alegi erbicide, este important să cunoști caracteristicile generale ale tipurilor de erbicide disponibile. Fiecare dintre ele are instrucțiuni de utilizare și depozitare.

Erbicide - Grupuri

Erbicidele pot fi împărțite în grupuri:
Erbicidele cu acțiune continua, distrug toate plantele din zona tratată. Acest tip este folosit pentru câmpurile care nu au fost încă plantate cu culturi. Erbicidele continue se aplică înainte de plantare sau după recoltare. Acesta este un mod eficient de a pregăti spațiul pentru utilizare. 
Erbicidele cu acțiune selectivă protejează împotriva anumitor tipuri de plante. Preparatele sunt utilizate în procesul de creștere a culturilor deja plantate. Acţionează numai asupra anumitor tipuri de buruieni, și din acest motiv, devin sigure pentru prelucrare. Există două tipuri de erbicide selective. O parte afectează buruienile anuale, iar cealaltă parte afectează plantele perene. 


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!