Fungicid

Afiseaza: 1-24 din 29 produse

 Filtre

Fungicid

Un fungicid acționează rapid dacă plantele sunt infectate cu ciuperci. Se pot combate mucegaiul praf, rugina sau petele negre. Poți preveni sau vindeca plantele cu fungicide de la agrinin.ro. Mucegaiul este principala cauză a pierderii culturilor la nivel mondial. Un fungicid este un produs chimic de protecție a culturilor, care controlează bolile fungice prin inhibarea sau uciderea ciupercii care provoacă boala. Este dificil să se determine ce tip de ciupercă este prezent într-o cultură. Prin urmare, contactează întotdeauna un specialist în protecția culturilor, dacă descoperi o ciupercă pe plantă, pentru a te putea sfătui cu privire la utilizarea pesticidelor potrivite. Când utilizezi un fungicid, trebuie respectate următoarele:
- Într-un climat umed, ciupercile se dezvoltă bine. Prin urmare, asigură-te că există o bună circulație a aerului și că frunzele plantei nu sunt prea lungi și prea des umede.
- Bolile pot fi distribuite prin cuțite și foarfece, printre altele. Așa că ar trebui să le cureți în mod regulat.
- Deși pot încetini sau opri dezvoltarea de noi simptome, majoritatea fungicidelor sunt concepute exclusiv pentru a preveni bolile. Prin urmare, nu sunt foarte eficiente după dezvoltarea simptomelor.

Ce este un fungicid?

Fungicidele sunt preparate chimice concepute pentru a preveni dezvoltarea sau distrugerea ciupercilor și bacteriilor patogene care sunt agenții cauzatori ai numeroaselor boli. Gama acestor medicamente este largă și variată. Au un scop diferit, spectru de acțiune, sunt disponibile sub formă de suspensii, pulberi, emulsii și soluții. Chiar și știind ce este un fungicid, înțelegerea acestui soi și alegerea pesticidului potrivit nu este atât de ușoară. Pentru a face acest lucru, trebuie să ai cel puțin o idee generală despre proprietățile și caracteristicile clasificării medicamentelor.

Tipuri și funcții ale fungicidelor

Toate fungicidele produse astăzi sunt împărțite în 2 tipuri: chimic și biologic. Substanța activă din primul este un compus chimic, iar în al doilea - bacterii speciale care sunt antagoniste a ciupercilor patogene și provoacă moartea acestora. Principalul avantaj al biofungicidelor este toxicitatea lor scăzută, pe care o demonstrează cu o eficiență foarte mare. De aceea, aceste medicamente au devenit atât de răspândite în rândul locuitorilor de la case și al fermierilor. 

Ar trebui să fie folosite fungicide?

Întrebarea este departe de a fi retorică. Unii grădinari sunt foarte negativi cu privire la acest tip de preparate și resping categoric utilizarea lor pe terenul lor, crezând că sunt dăunătoare mediului și sănătății umane. Alții aplică fungicide în doze de șoc, încercând să mențină plantele sănătoase și fructele să fie comercializabile. Însă, care dintre ei procedează bine? Pentru a înțelege această problemă, ar trebui să iei în considerare toate avantajele și dezavantajele utilizării fungicidelor. Toți producătorii agricoli folosesc aceste medicamente pentru tratamente preventive sistematice ale diferitelor culturi, protejându-le de infecția cu diferite boli. Este o practică mondială să acționezi proactiv. Fermierii și dezvoltatorii de produse de protecție a culturilor, înțeleg că daunele cauzate de utilizarea fungicidelor vor fi mult mai mici decât cele care pot fi cauzate culturii de o răspândire bruscă a bolii. O astfel de popularitate uriașă a fungicidelor se datorează mai multor avantaje ale acestora. 


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!