Insecticid

Afiseaza: 1-24 din 25 produse

 Filtre

Insecticid

Dacă ai o grădină sau culturi, atunci vei avea întotdeauna dăunători și insecte nedorite, care pot deteriora plantele și pot distruge plantațiile. Insecticidele sunt concepute pentru a te ajuta să controlezi dăunătorii, să faci grădina mai sigură și să păstrezi culturile și calitatea. Un insecticid este un medicament utilizat pentru combaterea insectelor dăunătoare. Fără el, în condițiile actuale, este extrem de dificil să crești o cultură intactă și de înaltă calitate, precum și o grădină în general sănătoasă.

Insecticid - Tipuri

Insecticidele în funcție de modul de acțiune sunt împărțite în:
De contact. Acţionează prin contact direct cu dăunătorii. Doar părțile tratate ale plantei sunt protejate. Acțiunea insecticidelor de contact depinde în mare măsură de condițiile meteorologice (precipitații, temperaturi ridicate, insolație). Aproape toate insecticidele moderne sunt de contact și ucid insectele, fiind absorbite prin corp sau intestine dacă sunt consumate, dar nu sunt absorbite de plante.
Sistemice. Ele sunt absorbite de plantă și se deplasează prin sistemul vascular către lăstari. Perioada de protecție a acestui grup de insecticide este mult mai lungă, iar eficacitatea nu depinde de condițiile meteorologice. Distrugerea dăunătorilor are loc în principal în momentul hrănirii insectelor pe plantele tratate.
Majoritatea insecticidelor sistemice sunt aplicate prin pulverizare foliară. Altele merg în sol, unde sunt absorbite de rădăcini și apoi se deplasează spre tulpini și frunze. Unele dintre ele, atunci când sunt aplicate pe sol, vor controla și dăunătorii din sol. 

Insecticid - Ce să alegi?

Există mai mulți factori de luat în considerare atunci când alegi între un insecticid sistemic și un insecticid de contact.
Insecticidele sistemice sunt deosebit de eficiente împotriva unor insecte cum ar fi afidele, cicadele, tripsul, deoarece se hrănesc cu seva plantelor. Dar multe insecticide de contact pot controla, de asemenea, în mod adecvat aceste insecte. Majoritatea preparatelor sistemice sunt mai puțin eficiente împotriva omizilor și gândacilor, dar pot controla bine dăunătorii tulpinilor. Insecticidele foliare sistemice pot rămâne în plantă până la 3 săptămâni, iar cele aplicate pe sol pot oferi control până la 6 săptămâni. Totuși, aceasta înseamnă și că nu trebuie folosite când se apropie timpul de recoltare, pentru a nu avea probleme cu reziduurile de medicamente din fruct. Majoritatea insecticidelor sistemice nu dăunează insectelor benefice.
Produsele foliare sistemice nu sunt distruse de lumina soarelui și nu sunt spălate de pe frunze de ploaie, ca și cele nesistemice. Datorită mișcării, formulele sistemice nu necesită o pulverizare uniformă atunci când sunt aplicate pe frunze. Lăstarii noi care cresc după aplicare sunt protejați. De asemenea, insecticidele care includ două ingrediente active, sunt extrem de eficiente, ceea ce împiedică dezvoltarea rezistenței la insecticid la insectele dăunătoare.
Insecticidele pot fi clasificate în mai multe moduri, în funcție de compoziția lor chimică, efectele toxicologice sau modul de intrare. După modul de pătrundere, se clasifică în funcție de modul de acționare: prin ingestie (intestinal), prin inhalare (fumigante) sau prin pătrundere prin tegument (contact). Cu toate acestea, multe insecticide pătrund pe toate cele trei căi și, prin urmare, diferă mai mult unele de altele prin compoziția lor chimică. Cu utilizarea repetată a aceluiași insecticid sau din aceeași clasă, insectele dezvoltă adesea rezistență la acestea, așa că unul dintre principiile combaterii dăunătorilor, este înlocuirea produselor după a treia sau a patra oară de utilizare.


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!