Adengo combină două substanțe active erbicide p u ter n i ce și cea mai nouă tehnologie safener, care mă reș te selectivitatea produsului. Tehnologia unică de control sin cronizat al buruienilor constă în capaci tatea de reactivare, care îi permite să fie din nou activ în timpul primelor ploi ce urmează după o perioadă fără precipitații, controlând astfel buruienile ce pot răsări în această perioadă. Adengo este preluat radicular și foliar și are o puternică activitate sistemică în plantă. Buruienile sunt distruse chiar după răsă rire. Primul semn al eficacității constă în albirea plantulei, urmată la scurt timp de distrugerea ei completă.
Preemergent: : 0,35-0,4 l/ha. Doza de 0,35 l/ha se utilizează pe soluri cu conținut de humus până la 2,5%, iar doza de 0,4 l/ha pe soluri cu conținut în humus de 2,5-3,5% și infestare puternică cu buruieni.
Postemergent timpuriu: doza de 0,3 l/ha se utilizează pe soluri cu conținut redus în humus și infes tare slabă, iar doza de 0,35 l/ha pe soluri cu conținut de humus de 2,5-3,5% și infestare puternică cu buruieni. Tratamentul se aplică până cel târziu în faza de 3 frunze ale porumbului și buruieni în faza incipientă de creștere (2-3 frunze). Adengo permite menținerea solului curat în prima parte a perioadei de vegetație sau până la prima eventuală lucrare mecanică, fiind reactivat după fiecare ploaie de min. 10 mm. În condiții de secetă foarte puternică, eficacitatea produsului pe graminee anuale și câteva dicotile (ex. Xanthium) este mai scăzută. La dozele recomandate corespunzător conținutului de humus din sol, Adengo are o bună selectivitate pentru hibrizii cultivați în prezent în România. Pentru loturile de hibridare este necesar avizul furnizorului de sămânță. În cazul infestării foarte puternice cu graminee, în soluri cu conținut de humus peste 3,5%, Adengo poate fi utilizat în asociere cu alte erbicide. Pentru obținerea eficienței maxime la aplicarea preemergentă, se recomandă aplicarea ime diat după semănat, pentru a valorifica umiditatea existentă în stratul superficial de sol. Datorită mobilității și reactivării erbicidului, nu este necesară încorporarea sa. Cerealele și rapița de toamnă pot fi semănate după 4 luni de la aplicarea lui Adengo, după o arătură normală. Volumul de soluţie recomandat este de 200 - 400 litri la hectar.
Principalele buruieni dicotiledonate combătute:știr (Amaranthus spp.), iarba pâr loa gelor (Ambrosia spp.), romanița de câmp (Anthemis arvensis), loboda (Atriplex patula), trai sta ciobanului (Capsella bursapastoris), spanac sălbatic (Chenopodium album), pălămida din sămânță (Cirsium arvense), ciumăfaie (Datura stramonium), busuioc sălbatic (Galinsoga parviflora), turița (Galium aparine), sugel puturos (Lamium purpureum), mușețel (Matricaria spp.), pătlagina mare (Plantago major), ardeiul broaștei (Polygonum spp.), grașiță (Portulaca oleracea), brâncuță (Sisymbrium officinale), zârnă (Solanum nigrum), rocoina (Stellaria media), pungulița (Thlaspi arvense). La aplicare postemergentă combate și buruienile răsărite de samulastra de floarea-soarelui (Helianthus annuus) și cornuți (Xanthium).
Principalele buruieni monocotiledonate combătute: odos (Avena fatua), meișor (Digitaria sanguinalis), iarba bărboasă (Echinochloa crus-galli), mei (Panicum miliaceum), mohor (Setaria spp.), costrei din sămânță (Sorghum halepense).