Arpagic

Afiseaza: 1-16 din 16 produse

 Filtre

Seminte de arpagic

Arpagicul este un condiment popular pentru rafinarea salatelor si a altor mancaruri. De asemenea, ofera o inflorire atractiva. Semintele de arpagic pot fi folosite pentru inmultire si astfel recoltate si semanate din nou. Arpagicul isi poate gasi un loc in patul de gradina, precum si pe pervazul ferestrei cu plante medicinale din bucatarie, este usor de ingrijit si este foarte rezistent. Poti cumpara seminte de arpagic pentru a le inmulti, din magazinul online agrinin.ro. Arpagicul apartine familiei cepei si este un condiment popular pentru multe feluri de mancare si preparate din bucatariile locale. 
Fiecare tulpina individuala creste pana la aproximativ 20 cm lungime, este tubulara si are o culoare verde inchis. Dupa ceva timp, pe varf se formeaza o floare sferica de obicei violet sau alba. Cand apare floarea, tulpina nu mai este comestibila. Cu toate acestea, arpagicul nu trebuie taiat acum, deoarece florile sunt decorative si pot oferi seminte pentru o noua insamantare. Pentru a le colecta si a inmulti semintele de arpagic, este necesar sa urmezi cativa pasi simpli, care sunt descrisi pe pungile cu seminte. 

Inmultirea semintelor arpagic

Dupa ce ai plantat semintele, arpagicul infloreste o data pe an intre aprilie si iunie. Odata ce a inceput inflorirea, nu mai are sens sa recoltezi, pentru ca atunci tulpinile nu mai au gust bun si isi pierd aroma deosebita. Totusi, daca doresti sa inmultesti arpagicul, ar trebui sa lasi intotdeauna cateva tulpini si sa nu le culegi, astfel incat semintele de arpagic sa poata fi obtinute din floare, in viitor. 
Perioada ideala pentru insamantarea semintelor de arpagic este intre aprilie si mai, daca arpagicul urmeaza sa fie cultivat in patul gradinii. Intr-un ghiveci pe pervaz sau intr-o cutie de inmultire, semanatul poate avea loc inca din februarie. Deoarece semintele de arpagic sunt germeni reci, pot tolera foarte bine temperaturile reci intre 1 grad si 10 grade Celsius. Dar chiar daca semintele germineaza mai repede si mai bine la temperaturi scazute decat atunci cand este prea cald, tot trebuie evitate temperaturile sub zero grade, pentru ca atunci semintele ar putea ingheta.
Starea solului
Semintele nu fac mari solicitari fata de substratul in care sunt semanate. Un sol afanat, bogat in humus, in patul gradinii este ideal. Daca semintele sunt semanate intr-un ghiveci sau sunt preferate unei cutii de inmultire, atunci ar trebui sa se foloseasca pamant special sau pamant de inmultire din comert. Este important ca atat in patul gradinii, cat si in ghiveci sau cutie sa nu se inunde cu apa. In acest scop, se recomanda instalarea unui drenaj inainte de insamantare.
Cand semeni intr-un ghiveci sau intr-o cutie de seminte de arpagic, procedura este similara cu semanatul in patul de gradina. Aici este necesara si o adancime de doi centimetri. Cu toate acestea, o linie nu poate fi formata intr-o oala. O linie este trasata in centrul casetei de propagare. Ar trebui sa existe suficient spatiu in jurul marginilor. Dupa insamantare, care se efectueaza in acelasi mod ca si la insamantarea in patul de gradina, recipientele sunt asezate intr-un loc adapostit pe balcon sau terasa.


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!