Seminte dovlecel

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Semințe de dovlecel

Dovlecelul este de mult timp un oaspete frecvent în dieta oamenilor. Un randament de invidiat, un conținut ridicat de vitamine și compuși organici utili într-o legumă, precum și un gust delicat delicios, au făcut din această cultură una dintre cele mai îndrăgite și răspândite. Germinarea rapidă a mugurilor acestei culturi de legume îți permite să plantezi nu numai răsaduri, ci și să semeni semințe de dovlecel direct în sol.

Semințe de dovlecel - reguli de bază de plantare

Cel mai bun moment pentru a planta semințe de dovlecel, este considerat a doua jumătate a lunii aprilie, momentul în care amenințarea celor mai feroce înghețuri a trecut. Pentru o germinare mai bună, aruncă în gaura aflată la jumătate de metru una de cealaltă, câte 2-3 semințe odată. Un astfel de aranjament de semănat, pe lângă funcționalitatea evidentă, poartă și o sarcină estetică. Ulterior, când răsadurile tale cresc și devin mai puternice, paturile de mini-flori luxoase, împrăștiate într-o ordine strictă în jurul grădinii, vor adăuga un plus de decor și frumusețe grădinii. Imediat după ce ies lăstarii cu muguri, nu uita să înfășori cu grijă patul cu material termoizolant.
Semințele de dovlecel sunt cumpărate de fermieri și proprietarii de grădini mici pentru a semăna această legumă sănătoasă și gustoasă la începutul sezonului. Cultura există de mult timp, a prins adânc rădăcini în bucătărie, și merge bine atât pe masa ta, cât și la vânzare. Cu toate acestea, cultivarea unui dovlecel bun nu este atât de ușoară. Trebuie să alegi semințe de dovlecel bune din magazinul online agrinin.ro, să le plantezi în pământ deschis sau închis și să creezi răsaduri. Dacă toți pașii sunt executați corect, atunci semințele de dovlecel vor da lăstari buni.

De ce să ții cont atunci când alegi semințe de dovlecel?

În primul rând, alege zucchini. Sunt cele mai bune semințe de dovlecel rezistente la lumina ultravioletă, paraziți, boli și lipsă de nutrienți. Dau cele mai delicioase fructe de dovlecel. Cele mai bune soiuri de semințe de dovlecel îți vor oferi, de asemenea, o recoltă bună dacă iei în considerare o serie de alți factori. Printre ei: zonarea, productivitatea, rezistența, menținerea calităţii, caracteristicile fructelor. Zonarea este cel mai ușor de înțeles. Citește în descrierea semințelor de dovlecel pentru ce regiuni ale lumii sunt destinate. Uneori, un soi crește bine în sudul regiunilor, dar mai slab în regiunile nordice. Există și situații inverse. Nu îți asuma riscuri, ci alege soiuri de dovlecel care sunt potrivite exclusiv pentru regiunea ta.
De asemenea, un randament mare de semințe de dovlecel nu este întotdeauna bun. Astfel de soiuri depind foarte mult de calitatea îngrijirii lor. Dacă nu ai sere, o abundență de îngrășăminte și o gamă largă de inventar, atunci plantele vor muri. Acest lucru se datorează faptului că soiurile cu randament ridicat sunt foarte instabile. Randamentul scăzut al semințelor se va potrivi fermierilor mici, deoarece astfel de plante sunt mai ieftine și, în același timp, cresc bine chiar și fără condiții speciale. Rezistența ar trebui să includă mai multe elemente. Cultura trebuie să reziste la efectele negative ale razelor directe ale soarelui, uscându-se. Nici umiditatea excesivă nu ar trebui să fie o mare problemă pentru ea. 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!