Afiseaza: 1-16 din 16 produse
FiltreDovlecelul este de mult timp un oaspete frecvent in dieta oamenilor. Un randament de invidiat, un continut ridicat de vitamine si compusi organici utili intr-o leguma, precum si un gust delicat delicios, au facut din aceasta cultura una dintre cele mai indragite si raspandite. Germinarea rapida a mugurilor acestei culturi de legume iti permite sa plantezi nu numai rasaduri, ci si sa semeni seminte de dovlecel direct in sol.
Cel mai bun moment pentru a planta seminte de dovlecel, este considerat a doua jumatate a lunii aprilie, momentul in care amenintarea celor mai feroce ingheturi a trecut. Pentru o germinare mai buna, arunca in gaura aflata la jumatate de metru una de cealalta, cate 2-3 seminte odata. Un astfel de aranjament de semanat, pe langa functionalitatea evidenta, poarta si o sarcina estetica. Ulterior, cand rasadurile tale cresc si devin mai puternice, paturile de mini-flori luxoase, imprastiate intr-o ordine stricta in jurul gradinii, vor adauga un plus de decor si frumusete gradinii. Imediat dupa ce ies lastarii cu muguri, nu uita sa infasori cu grija patul cu material termoizolant.
Semintele de dovlecel sunt cumparate de fermieri si proprietarii de gradini mici pentru a semana aceasta leguma sanatoasa si gustoasa la inceputul sezonului. Cultura exista de mult timp, a prins adanc radacini in bucatarie, si merge bine atat pe masa ta, cat si la vanzare. Cu toate acestea, cultivarea unui dovlecel bun nu este atat de usoara. Trebuie sa alegi seminte de dovlecel bune din magazinul online agrinin.ro, sa le plantezi in pamant deschis sau inchis si sa creezi rasaduri. Daca toti pasii sunt executati corect, atunci semintele de dovlecel vor da lastari buni.
In primul rand, alege zucchini. Sunt cele mai bune seminte de dovlecel rezistente la lumina ultravioleta, paraziti, boli si lipsa de nutrienti. Dau cele mai delicioase fructe de dovlecel. Cele mai bune soiuri de seminte de dovlecel iti vor oferi, de asemenea, o recolta buna daca iei in considerare o serie de alti factori. Printre ei: zonarea, productivitatea, rezistenta, mentinerea calitatii, caracteristicile fructelor. Zonarea este cel mai usor de inteles. Citeste in descrierea semintelor de dovlecel pentru ce regiuni ale lumii sunt destinate. Uneori, un soi creste bine in sudul regiunilor, dar mai slab in regiunile nordice. Exista si situatii inverse. Nu iti asuma riscuri, ci alege soiuri de dovlecel care sunt potrivite exclusiv pentru regiunea ta.
De asemenea, un randament mare de seminte de dovlecel nu este intotdeauna bun. Astfel de soiuri depind foarte mult de calitatea ingrijirii lor. Daca nu ai sere, o abundenta de ingrasaminte si o gama larga de inventar, atunci plantele vor muri. Acest lucru se datoreaza faptului ca soiurile cu randament ridicat sunt foarte instabile. Randamentul scazut al semintelor se va potrivi fermierilor mici, deoarece astfel de plante sunt mai ieftine si, in acelasi timp, cresc bine chiar si fara conditii speciale. Rezistenta ar trebui sa includa mai multe elemente. Cultura trebuie sa reziste la efectele negative ale razelor directe ale soarelui, uscandu-se. Nici umiditatea excesiva nu ar trebui sa fie o mare problema pentru ea.