Seminte mazare

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Semințe de mazăre

Mazărea proaspătă este foarte iubită de copii, putând fi folosită și la prepararea multor preparate delicioase pentru adulți. În plus, tufișurile mici cățărătoare pot fi un element decorativ interesant în grădina sau curtea ta. Poți cumpăra semințe de mazăre din magazinul online agrinin.ro. Există, de asemenea, diverse soiuri. Ele diferă prin gust, formă și scop culinar. Există varietăți timpurii, mijlocii și târzii. Există soiuri dulci care se caracterizează prin randament ridicat, maturare rapidă și gust excelent. Mazărea poate fi conservată și uscată pentru a face din ea supe sănătoase de legume.

Semințe de mazăre - semănare

Semințele de mazăre se plantează în pământ bine încălzit de soare, fertilizat în prealabil cu îngrășăminte organice complexe. În solurile argiloase și grele, acestea sunt semănate mai puțin adânc, iar în solurile ușoare afânate - mai adânc. Adâncimea de semănat este de 5-8 cm. Pentru a asigura o germinare rapidă, semințele pot fi preînmuiate în apă caldă înainte de însămânțare. Mazărea se seamănă pe paturi, la distanțe de aproximativ 50 cm, iar distanța dintre plantele în sine ar trebui să fie de aproximativ 10 cm.

Îngrijire și cultivare

Pentru ca semințele să încolțească mai devreme, paturile pot fi acoperite cu agrofibră. La două săptămâni după primii lăstari, solul trebuie curățat de buruieni și fiecare tufiș ar trebui să fie curățat. Prima dată plantele pot fi hrănite când răsadurile ating o înălțime de 10 cm, iar a doua oară - la începutul verii. Ca îngrășăminte sunt folosite soluții nutritive potrivite pentru leguminoase. De preferință, îngrășămintele organo-minerale complexe. Toate produsele sunt disponibile la prețuri accesibile. O condiție prealabilă pentru formarea tufișurilor corecte este să legi mlădițele pe atele. Trebuie efectuată atunci când lăstarii ating o înălțime de 15-20 cm. Atelele de lemn sunt folosite ca suport, putând de asemenea, construi și un spalier folosind spalieri înalți și sârmă pentru a crea un suport solid pentru plantele cățărătoare. Udarea este necesară sistematică, dar nu abundentă. Cea mai bună soluție pentru aceasta ar fi organizarea irigației prin picurare, care îți permite să economisești apă și să uzi plantele în cel mai confortabil mod pentru ele.

Semințe de mazăre - Avantaje

Mazărea este des însămânțată în grădină. Și nu fără motiv, pentru că această cultură oferă o mulțime de avantaje.
Plantarea mazărei nu necesită mult spațiu și poate fi însămânțată sau plantată cu ușurință de-a lungul gardului. Fructele acestei culturi sunt foarte populare în rândul copiilor. Mazărea verde ajută la completarea multor feluri de mâncare ca o garnitură. Mazărea conține proteine ​​ușor digerabile, care sunt foarte asemănătoare ca proprietăți cu proteinele găsite în carne. Se recomandă semănarea mazărei primăvara, când razele soarelui încălzesc solul. Perioada ideală pentru plantarea culturilor de mazăre este aprilie, în a doua jumătate și prima jumătate a lunii mai.
Înainte de însămânțarea semințelor de mazăre, solul trebuie pregătit, adică arat până la o adâncime de 20-25 cm, apoi nivelat. Pe sol se aplică și îngrășăminte minerale sau materie organică. Solurile acide trebuie tratate cu var înainte de a planta mazăre. Este recomandabil să alegi o zonă bine luminată pentru mazăre. Sămânța poate fi tratată și cu dezinfectanți cu o lună înainte de însămânțare, iar imediat înainte de însămânțare, cu un inoculant de mazăre. Marele avantaj al acestei culturi este că semințele pot fi semănate imediat în pământ deschis, fără a pierde timp și energie cu răsadurile în germinare.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!