Seminte dovleac decorativ

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Seminte de dovleac decorativ

Dovleacul decorativ este un adevarat decor al gradinii. Cu ajutorul lui, se impodobesc arcade, foisoare, pereti, paturi de flori, ghivece, iar verandele sunt innobilate. Exista soiuri populare de seminte de dovleac decorativ cu fotografii si descrieri care te vor ajuta sa evaluezi varietatea de culori, dimensiuni, forme si sa alegi cea mai buna optiune pentru curtea ta. Soiurile ornamentale de dovleci devin din ce in ce mai populare printre gradinari. Ingrijiti, frumosi, luminosi, diversi ca forma si culoare, dovlecii decorativi sunt plantati pentru a decora gradina, a decora foisoarele si a forma paturi de flori neobisnuite. Fructele coapte si uscate, lucioase si colorate, servesc drept baza pentru lucrarile de proiectare. Din ele sunt decupate vaze, sfesnice, diverse vase.
Caracteristici agrotehnice
In plus, gradinarii apreciaza caracteristicile agrotehnice ale dovlecilor ornamentali:
Usurinta de crestere. Pentru a obtine verdeata densa si fructe stralucitoare, semintele de dovleac decorativ si cultura au nevoie de udare in timp util, fertilizare, afanare a solului. Invelisul verde se formeaza in mod natural, si nu necesita modelare, taiere, ciupire.
Rata mare de crestere. Firul de dovleac atinge 5 m in decurs de o luna de la cresterea in teren deschis, ceea ce ii permite sa fie folosit pentru incadrarea verticala a gardurilor, foisoarelor, peretilor. Apoi incepe inflorirea activa si cresterea fructelor.
Stabilitatea formei. Soiurile de dovleci decorativi isi pastreaza dimensiunea, forma si culoarea pana la sfarsitul toamnei.

Dovleac ornamental - Descriere

Dovlecii decorativi sunt tartacute cataratoare anuale, crescuti prin polenizarea soiurilor obisnuite cu fructe mari si incrucisarea lor cu diverse tipuri de dovlecei. Lastarii dovlecilor decorativi sunt mai subtiri si mai slabi decat cei ai dovlecilor de masa, dar cresc foarte repede: se intind pana la 4–5 m pe sezon. Invelisul de frunze este mai dens, datorita numarului mai mare de lastari laterali. Culoarea lor variaza de la verde smarald, la verde pal, galben, alb etc., precum si combinatii de culori.
Soiurile de tufis de dovleci decorativi sunt mai putin frecvente. Plantele sunt plantate in paturi de flori, tobogane alpine, ghivece, terase si poteci de gradina. Perioada de inflorire a soiurilor de dovleci decorativi este in iunie. Inflorescentele culturii sunt catifelate: mari, galben stralucitor, uneori palide sau albe. De la mijlocul lunii iulie se formeaza primele fructe. In functie de varietatea de seminte de dovleac ormanental, acestia pot fi: rotund, in forma de para, in forma de coroana, turtit, in forma de sticla, alungit, in forma de turban, in forma de stea; galben, portocaliu, alb, rosu, verde, dungat, bi-sau tricolor, patat, pestrit, cu coaja neteda, cu nervuri, cosuri, cu denivelari etc.
Dovlecii decorativi difera prin culoare, forma, dimensiune. Varietatea de dovleci decorativi include un amestec de soiuri de diferite forme, dimensiuni, culori. Culoarea fructelor dovleacului decorativ este variata. Diametrul dovleacului nu depaseste 10 cm. Unele soiuri au forma aplatizata, alungita, cu margini mai ascutite, alungite.
Oricine se poate descurca cu insamantarea unor seminte de dovleac decorativ. Pentru o crestere rapida, inflorire si formarea fructelor cu drepturi depline, planta are nevoie de mult soare, udare abundenta si aplicare periodica de aditivi organici in sol. Semintele de dovleac sunt plantate in zone deschise, fertile, bine incalzite. Aditivii organici complecsi sunt adaugati in gaura in timpul plantarii, precum si la 14 zile dupa aceasta. 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!