Seminte dovleac decorativ

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Semințe de dovleac decorativ

Dovleacul decorativ este un adevărat decor al grădinii. Cu ajutorul lui, se împodobesc arcade, foișoare, pereți, paturi de flori, ghivece, iar verandele sunt înnobilate. Există soiuri populare de semințe de dovleac decorativ cu fotografii și descrieri care te vor ajuta să evaluezi varietatea de culori, dimensiuni, forme și să alegi cea mai bună opțiune pentru curtea ta. Soiurile ornamentale de dovleci devin din ce în ce mai populare printre grădinari. Îngrijiți, frumoși, luminoși, diverși ca formă și culoare, dovlecii decorativi sunt plantați pentru a decora grădina, a decora foișoarele și a forma paturi de flori neobișnuite. Fructele coapte și uscate, lucioase și colorate, servesc drept bază pentru lucrările de proiectare. Din ele sunt decupate vaze, sfeșnice, diverse vase.

Caracteristici agrotehnice

În plus, grădinarii apreciază caracteristicile agrotehnice ale dovlecilor ornamentali:
Ușurință de creștere. Pentru a obține verdeață densă și fructe strălucitoare, semințele de dovleac decorativ și cultura au nevoie de udare în timp util, fertilizare, afânare a solului. Învelișul verde se formează în mod natural, și nu necesită modelare, tăiere, ciupire.
Rată mare de creștere. Firul de dovleac atinge 5 m în decurs de o lună de la creșterea în teren deschis, ceea ce îi permite să fie folosit pentru încadrarea verticală a gardurilor, foișoarelor, pereților. Apoi începe înflorirea activă și creșterea fructelor.
Stabilitatea formei. Soiurile de dovleci decorativi își păstrează dimensiunea, forma și culoarea până la sfârșitul toamnei.

Dovleac ornamental - Descriere

Dovlecii decorativi sunt tărtăcuțe căţărătoare anuale, crescuți prin polenizarea soiurilor obișnuite cu fructe mari și încrucișarea lor cu diverse tipuri de dovlecei. Lăstarii dovlecilor decorativi sunt mai subțiri și mai slabi decât cei ai dovlecilor de masă, dar cresc foarte repede: se întind până la 4–5 m pe sezon. Învelișul de frunze este mai dens, datorită numărului mai mare de lăstari laterali. Culoarea lor variază de la verde smarald, la verde pal, galben, alb etc., precum și combinații de culori.
Soiurile de tufiș de dovleci decorativi sunt mai puțin frecvente. Plantele sunt plantate în paturi de flori, tobogane alpine, ghivece, terase și poteci de grădină. Perioada de înflorire a soiurilor de dovleci decorativi este în iunie. Inflorescențele culturii sunt catifelate: mari, galben strălucitor, uneori palide sau albe. De la mijlocul lunii iulie se formează primele fructe. În funcție de varietatea de semințe de dovleac ormanental, aceștia pot fi: rotund, în formă de pară, în formă de coroană, turtit, în formă de sticlă, alungit, în formă de turban, în formă de stea; galben, portocaliu, alb, roșu, verde, dungat, bi-sau tricolor, pătat, pestriț, cu coaja netedă, cu nervuri, coșuri, cu denivelări etc.
Dovlecii decorativi diferă prin culoare, formă, dimensiune. Varietatea de dovleci decorativi include un amestec de soiuri de diferite forme, dimensiuni, culori. Culoarea fructelor dovleacului decorativ este variată. Diametrul dovleacului nu depășește 10 cm. Unele soiuri au forma aplatizată, alungită, cu margini mai ascuțite, alungite.
Oricine se poate descurca cu însămânțarea unor semințe de dovleac decorativ. Pentru o creștere rapidă, înflorire și formarea fructelor cu drepturi depline, planta are nevoie de mult soare, udare abundentă și aplicare periodică de aditivi organici în sol. Semințele de dovleac sunt plantate în zone deschise, fertile, bine încălzite. Aditivii organici complecși sunt adăugați în gaură în timpul plantării, precum și la 14 zile după aceasta. 

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!