Seminte broccoli

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Semințe de broccoli

Broccoli este o cultură destul de populară, cultivată de grădinarii moderni. În exterior, arată ca o conopidă, dar este mult mai ușor să o cultivi. Broccoli este rezistentă la îngheț, secetă și tolerează bine căldura. Cu îngrijirea adecvată în timpul sezonului, poți pune semințe de broccoli pentru două culturi. Broccoli este cultivată în două moduri: cu semințe și cu răsaduri.

Pregătirea solului

Plantarea de semințe de broccoli în sol deschis se face cel mai bine în locul în care au fost plantați cartofi, ceapă, castraveți sau usturoi. Dacă „predecesorii” broccoli au fost morcovii, fasolea sau alte leguminoase, atunci pământul trebuie fertilizat cu materie organică. Nu este recomandat să plantezi semințe de broccoli în locul ridichilor, rucola și a altor plante crucifere. Înainte de a planta semințe de broccoli, solul epuizat trebuie hrănit prin adăugarea de humus (3-4 găleți pe 1 m²) sau turbă. Pământul acid trebuie călcat. Toamna se poate adăuga praf de var pufos sau de calcar care, pe lângă calciu, care reduce aciditatea, conține și magneziu. Contribuie la o mai bună acumulare de zahăr, ceea ce o face mai gustoasă. Praful de var poate fi aplicat chiar și înainte de plantarea directă a semințelor.

Tratarea semințelor

Înainte de însămânțare, semințele de broccoli trebuie tratate. Pentru a face acest lucru, sunt înmuiate timp de o jumătate de oră într-o soluție de permanganat de potasiu și apoi spălate în apă curată. Este important să faci acest lucru cu mare atenție, deoarece un exces de mangan afectează negativ germinația, adică împiedică absorbția fierului, care la rândul său poate provoca putrezirea rădăcinilor.

Când să plantezi semințe de broccoli în pământ?

La începutul lunii aprilie, trebuie să întinzi o peliculă de plastic pe arcurile instalate în grădină. Până la mijlocul lunii, solul se va încălzi suficient pentru a fi semănat. Dacă vrei să folosești o țesătură în loc de folia de plastic, în acest caz nu va funcționa, deoarece sub ea pământul se încălzește mult mai lent. În luna mai, poți planta semințe de broccoli în pământ deschis, fără a folosi o peliculă de plastic. Semănatul se efectuează aproape până la sfârșitul lunii iulie. Broccoli cu coacere timpurie își dă recolta în scurt timp.

Cum să crești răsaduri de broccoli din semințe?

Cel mai bine este să crești răsadurile în cutii de 50x30x25 cm. Drenajul poate fi făcut cu pietre mici, care trebuie așezate pe fund, iar pământul trebuie să le acopere și de asemenea, trebuie compactat puțin. Formează șanțuri și udă-le bine, apoi plantează semințele și acoperă-le. Pentru cultivarea broccoli din semințe de broccoli, temperatura optimă trebuie să fie cuprinsă între +16 grade С și +25 de grade С. Îngrijirea răsadurilor constă în udarea și rărirea în timp util a răsadurilor, și îndepărtarea lăstarilor slăbiți. După aproximativ 35-40 de zile se formează 5 frunze, și acesta este un semnal că răsadurile pot fi transportate într-un loc de reședință permanentă, în grădină. Este important de reținut că acestor culturi de legume, în special celor tinere, nu le place soarele direct. Poți crea o umbră folosind o găleată veche sau ramuri de molid. Când broccoli crește cam o jumătate de metru, trebuie să fie subţiată, pentru a păstra distanța dintre plantele individuale la 40-50 cm.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!