Seminte salata

Afiseaza: 1-13 din 13 produse

 Filtre

Semințe de salată

Salata este o sursă constantă de vitamine pe masa noastră. Îngrijirea nepretențioasă, productivitatea ridicată și caracteristicile de gust de neegalat ale acestei plante o fac un rezident frecvent al grădinilor noastre. Semințele de salată verde încep să fie plantate de la mijlocul lunii aprilie. Una dintre principalele condiții pentru germinarea și creșterea cu succes a semințelor este ziua, cu orele lungi de lumină. Poți continua plantarea cu semințe de salată până la sfârșitul verii (în funcție de caracteristicile soiului). Adevărat, salata verde dă cei mai buni lăstari la o temperatură de +5 grade C. Este foarte de dorit să plantezi semințele de salată verde direct în pământ, deoarece transplantatul slăbește planta, făcând-o mai puțin rezistentă la boli. Semințele acestei plante produc frunze mari, ondulate, de diferite nuanțe, care sunt cunoscute pentru utilitatea lor încă din Roma antică. Și pot ocupa locul de mândrie în grădina ta pentru o lungă perioadă de timp.

Semințe de salată – soiuri si caracteristici benefice

Salata iceberg sau alte semințe se remarcă prin precocitate de invidiat. Într-o perioadă scurtă de timp, această cultură are timp să se coacă și să producă semințe. Cu toate acestea, există o mare varietate de soiuri de salată verde (astăzi sunt cunoscute peste 100 de specii). Și toate conțin multe vitamine și minerale. De exemplu, substanțe precum potasiul, calciul, fosforul, magneziul, sodiul vor ajuta organismul să se refacă în urma răcelilor prelungite de iarnă - și toate se găsesc în frunzele de salată. Poți găsi, de asemenea, acid folic în el, care are un efect pozitiv asupra sistemului reproducător al bărbaților și femeilor și carotenoide. Acestea din urmă mențin sănătatea pielii și a mucoaselor, mențin vederea bună și chiar previn apariția bolii Alzheimer. Și toate acestea - fără a număra multe vitamine, în special vitamina K, care reglează coagularea sângelui. Frunzele verzi modelate au o aromă blândă și sunt deosebit de apetisante în combinație cu uleiul vegetal sau smântâna. Pot servi ca garnitură ușoară pentru diverse feluri de mâncare.

A cumpăra semințe de salată verde este un lucru, dar cum să o crești?

Nu lăsa aceste întrebări să te deranjeze. Semințele de salată verde sunt ușor de cultivat, principalul lucru este să urmezi câteva recomandări simple. Semințele sunt semănate direct în sol la începutul primăverii sau toamnei. Aproape tot ce au nevoie sunt orele lungi de lumină. Cu lumină naturală maximă, recolta este luxuriantă și suculentă. De exemplu, cresonul, va prinde rădăcini doar într-un loc însorit. La umbră, există riscul acumulării de nitrați în frunze, sau chiar să nu se formeze deloc.
Varietatea de soiuri și tipuri de semințe de salată îți permite să alegi o salată care va atrage pe toată lumea, mai ales că planta nu este doar atractivă din punct de vedere estetic, ci câștigă și disputa vegetală în ceea ce privește indicatori precum conținutul de acizi, vitamine și minerale. Temperatura optimă pentru coacerea frunzelor este de +20 de grade. Dacă ai cumpărat semințe de salată verde la sfârșitul iernii, atunci nu ar trebui să aștepți zilele calde, ci să pregătești răsaduri înainte de a planta în pământ deschis și, astfel, să accelerezi maturarea primei culturi. 
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!