Seminte fasole

Afiseaza: 1-24 din 45 produse

 Filtre

Seminte de fasole

Cea mai importanta sursa de proteine ​​vegetale este samanta de fasole. Poate fi comparata cu carnea de peste, dar diferenta este originea sa vegetala. In plus, este foarte important ca moleculele proteice care contin seminte de fasole de diferite soiuri sa fie absorbite de organism cu mai mult de 75%, cu un continut caloric mediu de aproximativ 250 de calorii. In cantitati mari, pe langa proteine, fasolea contine acid ascorbic, compusi minerali si carbohidrati, caroten, vitaminele C, B1, B2, B6, PP si multe alte componente valoroase. Semintele acestei culturi sunt cunoscute ca un produs alimentar, care este prescris pentru boli ale ficatului, rinichilor si altor organe.
Fermierii care sunt familiarizati cu semnificatia agrotehnica a fasolei, ar trebui sa cumpere si seminte de fasole. Aceasta cultura imbogateste in mod semnificativ solul cu complexe care contin azot, deoarece bacteriile fixatoare de azot traiesc pe tuberculii acestei plante. Fasolea verde in seminte germineaza perfect in conditiile climatice ale zonei noastre geografice si aduce profit considerabil acelor gradinari care cumpara seminte fasole pentru afaceri.

Seminte de fasole - Tehnologia de cultivare

Inainte de a cumpara seminte de fasole, trebuie sa te gandesti la alegerea celui mai potrivit teren din gradina ta. Cand semeni seminte de fasole, trebuie sa cunosti caracteristicile biologice care sunt caracteristice acestei culturi. Cel mai important lucru pentru semintele de fasole de tufis este cantitatea mare de caldura, astfel incat zonele cultivate cu o usoara panta sudica sunt cea mai buna plasare. Cu siguranta trebuie sa fie incalzite bine si sa fie protejate de vanturile puternice cu rafale. Gradinarii practicanti prefera sa cultive fasole in paturi si creste. Acest lucru este valabil mai ales in cazul umiditatii excesive a solului, deoarece solul se incalzeste mai bine in acest fel.
In Romania, una dintre culturile alimentare comune care si-a gasit aplicatie in bucataria nationala este fasolea. Soiurile acestui tip de leguminoase sunt diverse si, de asemenea, difera semnificativ ca valoare nutritiva fata de alte culturi de legume. Aproape toate soiurile de fasole nu sunt doar produse utile, ci si plante care contin principalele componente care asigura functionarea normala a corpului uman.

Ce este important sa retii atunci cand cumperi seminte de fasole?

Fasolea verde si fasolea boabe, ca multe alte culturi, cum ar fi fasolea sparanghel, trebuie hranite. Nevoia de a aplica ingrasamant in primele etape de formare a germenilor este deosebit de mare. De obicei, pentru aceasta cultura se aleg soluri fertile cu o reactie neutra de acoperire a solului. Solurile usoare sunt recunoscute ca fiind optime pentru cultivarea fasolei, iar solurile nisipoase sunt absolut nepotrivite. Cantitatea recoltata depinde de cultura anterioara, de conditiile de plasare si de alti factori. Semintele de fasole sunt foarte prietenoase cu alte plante din gradina. 
Fasolea are o compatibilitate buna cu castravetii, rosiile, cartofii, telina, varza, ridichile si spanacul. Solul cel mai potrivit pentru a cultiva seminte de fasole, este usor acid si neutru cu ingrasamant de gunoi de grajd. Semintele sunt semanate in randuri. Distanta dintre randuri este de aproximativ 35 cm, distanta dintre tufisuri pe rand este de aproximativ 12 cm, adancimea de plantare in sol este de 5 cm. Inainte de plantare, solul infertil trebuie fertilizat cu un pesticid si gunoi de grajd.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!