Erbicid

Afiseaza: 1-24 din 37 produse

 Filtre
Erbicid - Roundup Classic Pro 1 L
-20%
Erbicid - Dicopur D 1 L
-5%

Dicopur D 1 L

40,00 RON 38,00 RON
Erbicid - Corida
-27%

Corida

30,00 RON 22,00 RON
Erbicid - Roundup Extra 1 L
-27%

Roundup Extra 1 L

55,00 RON 40,00 RON

Equip 1L

105,00 RON
Stoc epuizat
detalii

Erbicide eficiente pentru Agricultură | Agrinin ro

Terenurile agricole sunt tratate cu erbicide de sol pana cand apar primii lastari de culturi. Ajuns pe sol, erbicidul formeaza pe acesta un ecran special de protectie (erbicid), care impiedica germinarea buruienilor si amana aparitia lor cu mai mult de o luna. De regula, un erbicid de sol este folosit pentru a proteja legumele si culturile in randuri. Atunci cand aplici erbicide in sol, este important sa te ghidezi dupa urmatoarele reguli:
Foloseste preparatele in campurile in care buruienile anuale sunt predominant frecvente. Combaterea buruienilor cu fructe mari (ovaz salbatic, iarba neagra etc.) trebuie efectuata in asolamentul precedent.
Realizeaza un sol fin, tulbure, astfel incat erbicidele sa poata fi distribuite in el cat mai uniform.
Indeparteaza reziduurile de plante de pe suprafata solului. Ele pot interfera cu distributia normala a erbicidelor.
Ia in considerare tipul de sol, continutul de materie organica si umiditatea atunci cand lucrezi cu un erbicid. Pe solurile grele, bogate in organice, rata de aplicare a erbicidului trebuie crescuta. Cu cat solul este mai usor, cu atat este necesara o cantitate mai mica de medicament, pentru a procesa o unitate de suprafata; cota minima posibila este de la 400 litri la 1 ha.

Cum depinde eficacitatea erbicidelor de sol de umiditatea solului?

In caz de umiditate scazuta a solului, se recomanda incorporarea superficiala la o adancime de 2–3 cm dupa aplicare. Excesul de umiditate scurge erbicidul in straturile inferioare ale solului, unde nu mai afecteaza buruienile. Ecranul erbicid va proteja in mod fiabil campurile de buruieni, daca umiditatea este la nivelul capacitatii campului. Nu efectua tratamente suplimentare intre randuri, in decurs de 21 de zile dupa aplicarea medicamentului. Ele distrug ecranul de protectie si reduc eficacitatea erbicidului.

Buruienile afecteaza solul fertil

Infundand spatiul, plantele salbatice sug nutrientii si apa prin radacini. Culturile raman astfel, fara hranire. Cresterea tulpinii incetineste, iar plantatiile se pot ofili. Conditiile favorabile nu te vor scuti de pierderea recoltei din cauza buruienilor. Este necesara ingrijirea competenta a terenului cultivat. Utilizarea erbicidelor te asigura ca scapi de un numar mare de buruieni. Fotosinteza este blocata si din aceasta cauza, iarba buruienilor inceteaza sa se raspandeasca. Preparatele nu afecteaza culturile.
Cultura ramane intacta si aceasta este baza sigurantei. Respectarea calitatii si sigurantei moderne sunt importante pentru orice erbicide pentru tratarea plantelor. Erbicidele pot fi aplicate atat in zonele folosite, cat si pe campurile necultivate.
Atunci cand alegi erbicide, este important sa cunosti caracteristicile generale ale tipurilor de erbicide disponibile. Fiecare dintre ele are instructiuni de utilizare si depozitare. 

Erbicide - Grupuri

Erbicidele pot fi impartite in grupuri:
Erbicidele cu actiune continua, distrug toate plantele din zona tratata. Acest tip este folosit pentru campurile care nu au fost inca plantate cu culturi. Erbicidele continue se aplica inainte de plantare sau dupa recoltare. Acesta este un mod eficient de a pregati spatiul pentru utilizare.  
Erbicidele cu actiune selectiva protejeaza impotriva anumitor tipuri de plante. Preparatele sunt utilizate in procesul de crestere a culturilor deja plantate. Actioneaza numai asupra anumitor tipuri de buruieni, si din acest motiv, devin sigure pentru prelucrare. Exista doua tipuri de erbicide selective. O parte afecteaza buruienile anuale, iar cealalta parte afecteaza plantele perene.  
 

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!