Seminte pastarnac

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Semințe de păstârnac

De la germinare și până la recoltare sunt 125-137 zile. Planta este înaltă. Soiul este rezistent la înflorire, ușor afectat de putregaiul rădăcinilor. Rădăcina este cărnoasă, semilungă, lată, cu umerii rotunzi, bogată în inulină, zaharuri, proteine, vitamine și minerale. Se folosește la gătit și la prepararea unei băuturi care înlocuiește cafeaua. În medicină, este utilizată ca medicament pentru îmbunătățirea apetitului, stimularea sistemului digestiv și a metabolismului, are proprietăți antiinflamatorii, antiseptice, diuretice și coleretice. Din magazinul online agrinin.ro poți cumpăra semințe de păstârnac pe care să le însămânțezi în grădina ta.
Este considerat cea mai apropiată rudă a pătrunjelului, mărarului și a altor culturi verzi, ale căror inflorescențe sunt în formă de umbrelă. Există soiuri bienale, perene, există și tufe diferite în înălțime. În funcție de soi, unele cresc compacte, subdimensionate, de doar 25-30 cm înălțime. Alte soiuri pot crește până la 1,5-2 m, concurând în înălțime cu mulți arbuști și copaci.
La fel ca o serie de alte culturi de grădină, păstârnacul se înmulțește cu semințe păstârnac, semănat imediat în pământ deschis. Semințele de păstârnac sunt gata pentru plantare la începutul primăverii, când solul și aerul se încălzesc până la + 11-12 grade C, iar amenințarea de îngheț nu mai există. Pentru semănat, alege o zi însorită, calmă. Semințele se seamănă într-o zonă pregătită în prealabil, plantate la o adâncime de 1,3-1,5 cm în brazde cu distanțe între rânduri de 0,3-0,35 m. Stropește culturile cu pământ afânat de sus, ușor compact. De îndată ce apar lăstari, îngrijirea suplimentară va consta în umezirea regulată a solului, slăbirea distanței dintre rânduri. Ar trebui ca pământul de deasupra culturilor să nu se usuce și să nu se transforme în bulgări uscați și tari, iar buruienile să nu împiedice răsadurile să crească și să devină mai puternice.
Dacă solul a fost puțin fertilizat înainte de însămânțare, se recomandă hrănirea păstârnacului tânăr cu materie organică în perioada de creștere activă. Pansamentul superior (excremente de păsări diluate) se aplică sub rădăcină, metoda foliară, pulverizare. În a doua fază a sezonului de vegetație, nu sunt folosite îngrășăminte deoarece rădăcinile se pot crăpa sau chiar se pot opri din creștere, dar masa verde supraterană va începe să se dezvolte activ.
Dacă, înainte de însămânțarea semințelor, pământul a fost bine fertilizat, se recomandă hrănirea creșterii tinere de două ori, dar cu îngrășăminte cu azot. Prima dată se aplică la 2-2,5 luni după germinarea semințelor, a doua - după încă 4-5 săptămâni. Un sortiment de îngrășăminte complexe de înaltă calitate și ieftine, poate fi găsit întotdeauna în magazinul online agrinin.ro la categoria pesticide.

Când să începi recoltarea rădăcinilor? 

Totul depinde de caracteristicile climatice, de regiune, de soiul de păstârnac. Recoltarea are loc de obicei la începutul lunii septembrie sau în momentul în care partea aeriană a plantei începe să moară. Culturile de rădăcină sunt săpate cu grijă cu ajutorul uneltelor de grădină, iar frunzele sunt tăiate. După ce sunt uscate, sunt puse în cutii pline cu nisip de râu. În această formă, cultura de legume va ierna bine, cu condiția ca depozitul să aibă umiditate stabilă nu mai mare de 93-95%, temperatură de la 0 la +2 grade C.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!