Seminte de Gulii

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Semințe de gulii

Guliile aparțin familiei de varză: planta verde, albă sau violet este o axă îngroșată a lăstarilor deasupra solului. Guliile au un gust grozav când sunt gătite, iar guliile tinere pot fi consumate și crude.  Guliile nu sunt foarte solicitante pe sol. Dar, din moment ce sunt consumate, ar trebui ca solul să fie îmbogățit cu compost încă din toamnă. Pământul se odihnește apoi peste iarnă, astfel încât să fie perfect pregătit pentru însămânțat primăvara. Solul trebuie să fie uniform umed și are nevoie de o locație însorită până la parțial umbrită, atunci când plantezi seminţe de gulii
Cele mai bune temperaturi pentru germinare sunt intre 18 si 24 de grade C. După germinare, răsadurile trebuie să fie mutate într-un loc puțin mai răcoros (12-15 grade C). Cu toate acestea, nu trebuie să fie mai rece de 12 grade C, altfel nu se vor forma tuberculi. În plus, răsadurile trebuie înțepate. De îndată ce s-au format frunzele, este recomandabil să separi plantele. Apoi poți plasa plantele în aer liber din martie/aprilie. Semănarea ulterioară este posibilă până la jumătatea lunii iulie. Nu planta semințele de gulii prea adânc, altfel nu se pot forma capetele.

Semințe de gulii de calitate

Dacă iei semințe de gulii de înaltă calitate din magazinul online agrinin.ro, acestea pot fi plantate atât în ​​soluri acide, cât și neutre. Leguma se va dezvolta activ chiar și în solurile cultivate și fertile. Pământul trebuie să rețină umiditatea, dar să nu fie suprasaturat cu ea, altfel recolta va putrezi. Nu planta semințe de gulii în soluri nisipoase, precum și saturate cu argilă. Este recomandabil să alegi un loc de plantare departe de ridichi și varză și mai aproape de cucurbitacee și leguminoase.
Beneficiile guliilor, nu sunt numai gustul plăcut, ci și efectele pozitive asupra corpului uman: ameliorează tusea, normalizează funcția intestinală, are efect diuretic, ajută la eliminarea bolilor de rinichi, utile în ateroscleroză. Gulia este un produs alimentar valoros, pulpa este bogată în glucoză, fructoză, compuși de sulf, săruri de potasiu, vitamine B1, B2, PP, acid ascorbic. În ceea ce privește conținutul de vitamina C, gulia este superioară lămâiei și portocalei. Are gust de varză, dar mai suculentă, dulceagă, fără ascuțimea caracteristică a verzei albe.

Îngrăşământ și beneficii

Înainte de săpăturile de toamnă, este necesar să fertilizezi planta cu gunoi de grajd. În timpul etapei de coacere, gunoiul de grajd proaspăt nu trebuie folosit, altfel guliile vor deveni uscate și fără gust. Ar trebui să utilizezi praf adecvat de dolomit, cenușă, precum și îngrășăminte cu fosfor-potasiu. Înainte de a cumpăra semințe de gulii, ar trebui să formezi paturi și să alegi momentul de semănat (primele săptămâni ale lunii mai). Semințele trebuie așezate la o adâncime de aproximativ 2 cm, iar distanța dintre brazde să fie de 45 cm. Dacă răsadurile plantei s-au dovedit a fi foarte groase, ar trebui să fie subțiate. Această procedură va trebui să fie făcută din nou după apariția mai multor frunze verzi cu drepturi depline. Ar trebui să cumperi semințe de gulii din magazinul online agrinin.ro, în primul rând, pentru că semințele de gulii nu se găsesc des la vânzare. În plus, aceste semințe de gulii își păstrează proprietățile pe toată durata depozitării, până la desfacere.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!