Afiseaza: 1-24 din 304 produse
FiltreLegumele apartin gradinilor si culturilor de legume. Multe familii au decis sa revina la alimentatie cu legume din propria gradina. Legumele proaspete sunt pur si simplu delicioase si crocante. Nu sunt tratate cu pesticide si se servesc proaspete, fara sa le transporti pe drum si fara depozitare indelungata. Numai din acest motiv, merita sa ai propriile legume in gradina. Practic, pentru a obtine legume ai nevoie de seminte de legume. Legumele sunt baza pentru o dieta sanatoasa, cu produse proaspete. Legumele si fructele pur si simplu au cel mai bun gust, atunci cand sunt culese din propria gradina. Exista cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand creezi o gradina de legume. Chiar si alegerea semintelor de legume este importanta. In functie de marimea gradinii, poti alege diferite tipuri de seminte de legume. Cu un plan inteligent de cultivare, poti avea legume pentru intreaga familie.
Gradina de legume are cel mai insorit loc din gradina. Salatele, napii, varza, ceapa, ierburile si multe alte plante prospera aici. Zonele insorite asigura ingrediente sanatoase, legumele cresc rapid si au o aroma excelenta. Unele tipuri de legume precum rosiile si ardeii au absoluta nevoie de soare, iar alte tipuri de legume se multumesc cu o penumbra usoara.
Este important sa iei in considerare conditiile predominante atunci cand alegi seminte de legume. Daca gradina ta se afla intr-un climat aspru, nu toate tipurile de legume sunt potrivite pentru cultivare. Insa, poti cultiva aproape orice in podgorii.
Semintele de legume bune sunt importante pentru o recolta bogata. Semintele de legume au astazi o capacitate de germinare foarte buna daca iei in considerare data de expirare. Cantitatile mai mici sunt suficiente pentru o gradina mica. Cei care cultiva legume, pot alege seminte de legume din magazinul online agrinin.ro. La selectarea semintelor, agrinin.ro se bazeaza pe producatori cunoscuti care si-au dovedit deja productia de seminte de legume.
Cultura mixta este cea mai buna modalitate de a incepe sa faci o gradina de legume. Acest lucru iti permite sa plantezi mult intr-un spatiu mic. Asa ca poti folosi spatiul dintre rosii pentru busuioc si poti insamanta ceapa intre morcovi. Nu numai ca tipurile de legume au cerinte nutritionale diferite si, astfel, folosesc in mod optim nutrientii disponibili, dar se sustin si reciproc. Ceapa, de exemplu, favorizeaza cresterea morcovilor. Dar nu trebuie sa vii cu un plan elaborat pentru cultivarea legumelor. De obicei este suficient sa intocmesti la inceput o schita de cultivare, pe care sa stabilesti paturile de legume. Mai tarziu, trebuie doar sa muti legumele cu un pat mai mult.
Cerintele legumelor sunt diferite. Poti pregati zona pentru gradina de legume inca din toamna si poti stabili unde insamantezi fiecare tip de leguma. Unele legume necesita o multime de nutrienti. Acolo poti pune gunoi de grajd sau compost in paturi inca din toamna. Poti afla ce tip de leguma se seamana si cand, din descrierile de pe pachetele cu seminte de legume.