Seminte de Patrunjel

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Semințe de pătrunjel

Una dintre cele mai comune plante verzi este, desigur, pătrunjelul. Fără această plantă, este greu de imaginat feluri de mâncare și chiar salate. Pătrunjelul este o plantă fără pretenții, care crește bine și dă o recoltă bogată. Frunzele verzi conțin multă vitamina C, săruri minerale, vitamine, fier, calciu, magneziu și alte substanțe sănătoase. Verdețurile strălucitoare, suculente și parfumate vor fi un decor grozav pentru masa ta și un plus frumos pentru multe feluri de mâncare. Poți cumpăra diferite soiuri de semințe de pătrunjel din magazinul online agrinin.ro.

Semințe de pătrunjel - Caracteristici

Pătrunjelul se seamănă la începutul primăverii în pământ deschis. Se recomandă ca semințele să fie pre-înmuiate timp de câteva ore în apă caldă pentru o germinare mai bună. Datorită faptului că materialul semințelor conține o cantitate mare de substanțe esențiale, răsadurile nu apar uniform. Semințele de înaltă calitate care au suferit procesări agrotehnice, nu se tem de înghețuri până la -8 grade C. Pătrunjelul este un condiment clasic care este utilizat pe scară largă în gătit. Pătrunjelul este folosit nu numai pentru a decora multe feluri de mâncare, ci și pentru a-l adăuga ca un condiment parfumat în timpul gătitului. Această cultură verde este folosită atât crudă în salate, cât și uscată. Se folosește nu doar partea verde, ci și rădăcina, care are o aromă plăcută.
Compoziția pătrunjelului include o cantitate mare de vitamina C (chiar mai mult decât cea a unei lămâi), precum și vitaminele B, K, C și PP, acid folic, care ajută la menținerea unei bune stări a vaselor de sânge. Pătrunjelul are oligoelemente (calciu, fier, fosfor, magneziu), conține uleiuri esențiale. Pătrunjelul practic nu are contraindicații. Compoziția bogată a acestei plante îi permite să fie folosită în scopuri medicinale. Are efect antipiretic, este responsabil pentru acuitatea vizuală și sănătatea sistemului osos. 

Semințe de pătrunjel – proprietăți benefice

Proprietățile benefice ale plantei nu se pierd nici la temperaturi ridicate, așa că poți folosi infuzii și decocturi care se absorb rapid și aprovizionează organismul cu minerale și vitamine utile mult mai repede. Plantele verzi sunt considerate ca un antioxidant puternic, a cărui utilizare ajută la îmbunătățirea stării părului și a pielii. Planta este utilizată pe scară largă în cosmetică. În magazinul online agrinin.ro poți găsi pătrunjel pentru frunze, pătrunjel de rădăcină, pătrunjel pe bandă, pătrunjel semilung-drajat. Această verdeață este o plantă erbacee bienală, cu o tulpină verticală și ușor ramificată la coroană. În primul an formează frunze și rădăcini, iar în al doilea an formează o tulpină cu flori la sfârșit.
Pătrunjelul este foarte ușor de plantat din semințe, în orice condiții climatice. Mulți îl plantează chiar pe pervazurile geamurilor apartamentelor. Semințele de pătrunjel pot fi semănate în aer liber la începutul primăverii, soiurile de frunze fiind plantate mult mai târziu. Patul trebuie pregătit deja din perioada de toamnă, pentru aceasta trebuie să aplici îngrășăminte, care pot fi organice sau minerale. Îngrijirea după plantarea semințelor este ușoară. Planta este sensibilă la solul afânat și la udarea regulată. Iarna, când există puține ierburi proaspete, dar pătrunjelul care poate fi plantat chiar și în ghivece îți va veni în ajutor. De asemenea, poate fi uscat, deoarece își păstrează toate proprietățile benefice. Pentru a usca corespunzător pătrunjelul, trebuie mai întâi spălat și uscat cu un prosop de hârtie. 


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!