Seminte porumb

Afiseaza: 1-24 din 25 produse

 Filtre

Semințe de porumb

Porumbul este una dintre legumele populare. Porumbul dulce poate fi folosit în multe rețete. Dacă pregătești bine solul, poți recolta porumb multe luni la rând. Pe lângă porumbul dulce, există și porumb furajer, care este foarte potrivit pentru hrana animalelor. Al treilea tip de porumb este porumbul ornamental. Acest porumb poate fi folosit ca decor și poate fi uscat foarte mult timp. Porumbul provine inițial din Mexic, unde a fost cultivat din semințe de porumb de foarte mult timp. Strămoșul sălbatic al porumbului este iarba sălbatică teosinte. Alături de grâu, porumbul este una dintre cele mai comercializate cereale. Porumbul dulce este foarte bogat în vitamine, precum și magneziu și potasiu. De asemenea, conține aproximativ trei la sută proteine ​​și 15 la sută zahăr. De altfel, în prezent se dezvoltă în Europa o formă de cultivare foarte bună, care a fost copiată de la indieni. Între rândurile de semințe de porumb, poți planta fasole, deoarece aceasta se urcă pe porumb, atunci când acesta crește. De asemenea, poți planta dovleac, deoarece acoperă pământul și îl menține umed.

Cum să însămânțezi semințe de porumb?

Pregătește bine pământul pentru a pune semințe de porumb. Locația ar trebui să fie în plin soare. Solul este afânat bine și profund. Un sol bogat în azot este ideal. Înainte de însămânțare, pune compost în sol. Porumbul este foarte hrănitor și are nevoie de mulți nutrienți. De la începutul lunii mai, poți începe să pui semințe de porumb. La o distanță de zece până la cincisprezece centimetri, se pune o sămânță de porumb plasată în șanțul creat, care are aproximativ trei centimetri adâncime. Ar trebui să păstrezi o distanță de 50 până la 60 de centimetri între rânduri. La început, între rânduri, poți planta culturi care sunt gata de recoltat rapid, cum ar fi ridichi sau salată verde.

Cum se îngrijește porumbul?

Porumbul are nevoie de suficientă apă. Deși tolerează și fazele uscate, randamentul este atunci mult mai mic. După plasarea semințelor de porumb, acestea trebuie udate în mod regulat. Un strat de mulci între rânduri, cu tuns de iarbă uscată, paie, mulci de scoarță sau alt material este optim. În prima săptămână ar trebui să păstrezi rândurile eliberate de buruieni și să slăbești din când în când solul. Porumbul necesită o mulțime de nutrienți și în acest caz, are nevoie de nutrienți în mod regulat. Pentru fertilizare, folosește un îngrășământ bogat în azot sau gunoi de grajd de urzici. Fertilizează mai des în timpul fazei de creștere. Ştiuleţii de porumb se coc neregulat și de aceea, pot fi recoltați o lungă perioadă de timp. Pentru a recolta, pur și simplu răsucește știuleții. Porumbul dulce este gata de recoltat atunci când firele de păr fine de pe știulete devin maronii, iar tulpinile se usucă până în toamnă. Poți apoi să le îndepărtezi și să le compostezi.
Porumbul este bogat în calorii, dar este și ușor de digerat. Acest lucru face ca legumele să fie ideale în special pentru diete ușoare. Din punct de vedere nutrițional, porumbul este unul dintre cele mai importante alimente. Cerealele sunt bogate în vitamine B. Porumbul mai conține magneziu, fier, zinc, mangan și seleniu.


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!