Seminte varza

Afiseaza: 1-5 din 5 produse

 Filtre

Semințe de varză

Varza este cea mai populară cultură de grădină. Varza este numită stăpâna grădinii, deoarece aproape fiecare proprietar de teren cumpără semințe de varză pentru o recoltă bogată. Deoarece varza este o plantă plină de vitamine, este folosită nu numai pentru gătit, ci este folosită și în medicina populară. Cultivarea semințelor de varză se face atât pentru consumul propriu, în grădină, cât și pentru vânzare, dar cultivată pe câmp. Criteriul principal este dimensiunea verzei, și în plus, culoarea și frunzele crocante. Caracteristicile gustative sunt de asemenea, importante. Cel mai simplu mod de a crește o cultură de grădină este să faci răsaduri de semințe de varză din timp, pe care le poți cumpăra din magazinul online agrinin.ro. Varza este o categorie separată de cultură de grădină, care include mai mult de 50 de specii. Cultivarea verzei în grădini este populară în țările mediteraneene, europene și asiatice.

Cum și când să plantezi semințe de varză

Dezvoltarea agriculturii a făcut posibilă dezvoltarea multor varietăți de varză pe care le poți planta în momente diferite. Varza este o cultură nepretențioasă, fiind suficient să creezi condițiile potrivite pentru germinare. În special, este important să știi când anume răsar diferitele soiuri. Perioada de coacere a verzei poate fi: foarte devreme (50-52 zile de la transplantare); precoce (55-65 zile de la însămânțare); mediu timpuriu (65-75 zile după plantare); mediu (75-110 zile); mijloc-târziu (perioada de vegetaţie - 85-125 zile); târziu (150-160 de zile - sezon de vegetație). Plantarea semințelor de varză va depinde de obiectivele tale. Dacă sarcina este de a vinde varză, de a o transporta, de a o păstra pentru o perioadă lungă de timp, atunci sunt recomandabile soiurile mediu-târziu sau târzii (hibrizi). Pentru conservare sau fermentare, ai nevoie de semințe de varză care au un sezon de creștere scurt și acesta este cel mai bun.

Plantarea semințelor de varză în pământ deschis

Dacă intenționezi să plantezi semințe de varză în pământ deschis, este recomandabil să faci răsaduri din timp. Doar câteva soiuri de plante sunt potrivite pentru metoda de creștere fără semințe: varză albă și Beijing. În același timp, ar trebui să fie deja suficient de cald afară și este de dorit să crească soiuri foarte timpurii. Aceasta este o muncă minuțioasă care implică cunoașterea unor grădinari cu experiență în secret. Va fi mai ușor să plantezi semințe de varză în pământ deschis, deja sub formă de răsaduri. 
Semințele de varză pregătite conștient pentru răsaduri, vor crește rapid, iar recolta va fi mare și gustoasă. Agronomii cu experiență nu aruncă pachetele de semințe, deoarece acest lucru ajută la determinarea datei aproximative de colectare. Pentru a recolta varză pentru depozitare și vânzare pe termen lung, încearcă să alegi o zi când nu plouă, deoarece nu ar trebui să existe umiditate ridicată. Chiar și temperatura aerului joacă un rol important. În timpul zilei, temperatura nu trebuie să fie mai mare de + 8 grade C, iar noaptea mai mică de -3 grade C. Dacă sezonul ploios a început deja, usucă legumele sub un baldachin sau într-un hambar și abia apoi pune-le într-o pivniță sau în hambar. În caz contrar, există șansa ca legumele să înceapă să putrezească.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!