Seminte ceapa

Afiseaza: 1-4 din 4 produse

 Filtre

Semințe de ceapă

Înainte de a însămânța semințe de ceapă în pământ, trebuie să alegi cel mai bun loc pentru aceasta. Poți cumpăra semințe de ceapă pentru frunze, semințe de ceapă roșie, ceapă albă sau ceapă de apă din magazinul online agrinin.ro. Însămânțarea se face cel mai bine acolo unde ai crescut cu un an în urmă dovleceii, castraveții, roșiile sau varza, deoarece pe patul de ceapă și lângă el ar putea rămâne bacterii patogene. Pentru semințe de ceapă alege o zonă însorită, bine ventilată, sapă solul și începe să fertilizezi cu aproximativ o săptămână înainte de plantare. În sol vrac, respirabil, adaugă o jumătate de găleată de gunoi de grajd putrezit sau compost și 1 lingură de îngrășământ mineral complex la 1 mp. Pe soluri grele argiloase, adaugă 1 găleată de nisip și rumeguș putrezit la acest complex și amestecă solurile acide înainte de însămânțare, cu o jumătate de pahar de praf de cenușă sau dolomit la 1 mp.

Pregătirea semințelor de ceapă pentru semănat

Semințele de ceapă sunt acoperite cu o coajă tare, așa că trebuie să fie înmuiate în prealabil. Pune întregul volum într-o cârpă umedă și pulverizează în mod regulat cu apă caldă, prevenind uscarea acestuia. Când eclozează primele semințe (după 1-3 zile), poți începe însămânțarea. Semănatul în sine este simplu și nu îți va lua mult timp. Poți începe pe banda din mijloc în penultima sau ultima săptămână din aprilie. Dar locuitorii din alte regiuni vor trebui să decidă când să planteze semințe de ceapă, în funcție de vreme. În orice caz, trebuie să te concentrezi nu pe înghețuri (ceapa le va face față), ci pe temperatura medie zilnică, care ar trebui să fie peste 15-18 grade C.

Cum să însămânţezi semințe de ceapă?

În ziua în care ți-ai propus să însămânțezi, semințele de ceapă pregătite sunt udate cu apă caldă și apoi sunt așezate în caneluri. Adâncimea lor nu trebuie să depășească 3 cm, iar distanța una față de cealaltă este de aproximativ 15 cm. Fundul canelurilor este pudrat cu cenușă și apoi sunt așezate semințele la o distanță de 1,5-2 cm una de cealaltă și nu sunt însămânțate în mod convențional. Deși rata de însămânțare a cepei este de 4 g pe 1 metru pătrat, nu merită să însămânțezi mărar, de exemplu, deoarece răsadurile se vor dovedi a fi neuniforme, iar bulbii vor interfera între ei.
Semințele semănate sunt stropite cu un strat subțire de pământ, turbă sau nisip, iar coama este mulcită. Dacă semințele au germinat, nu este necesară udarea suplimentară, deoarece vor apărea deja la suprafață într-o săptămână. Dar semințele uscate trebuie udate cu grijă și vor încolți nu mai devreme de 10 zile. Semințele de ceapă germinează încet, iar frunzele tinere cresc foarte, foarte mult timp. S-ar putea să vezi răsaduri la câteva săptămâni după semănat sau după o lună. Va trebui să plivești de buruieni. Pe măsură ce solul se usucă (o dată la 3-4 zile), udă lăstarii de ceapă cu apă călduţă, slăbind în mod regulat culoarele superficial și rupând crusta. Când fiecare plantă are 3-4 frunze adevărate, se răresc culturile, lăsând 3-4 cm între ele, apoi se efectuează două pansamente superioare la un interval de 10 zile. Pentru primul pansament vei avea nevoie de 1 lingură de uree într-o găleată cu apă, iar pentru al doilea, de asemenea, o jumătate de linguriță superfosfat și sulfat de potasiu.

 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!