Seminte ridichi

Afiseaza: 1-19 din 19 produse

 Filtre

Seminte de ridichi

Semintele de ridichi prezentate in magazinul online agrinin.ro sunt produse de inalta calitate, dovedite, de la producatori cunoscuti. Ridichea este un simbol invariabil al debutului primaverii. Aceasta leguma este prima care apare pe rafturile magazinelor si este folosita la prepararea salatelor tale preferate. Gust stralucitor, bogat, cu note picante, se potriveste bine cu alte ingrediente. Cultivarea de seminte de ridichi nu necesita mult efort. Planta este rezistenta la temperaturi scazute (15-16 grade C), asa ca poti semana la mijlocul primaverii. Principalii factori care determina volumul culturii si caracteristicile fructului sunt: iluminare, udare, sol. Pentru plantarea semintelor, este mai bine sa alegi zone deschise, udate de soare. Udarea trebuie sa fie abundenta, deoarece lipsa de umiditate va face ridichile amare, de aceea este important sa se respecte regularitatea. Cultura creste bine in diverse soluri, dar pamantul trebuie sa fie bine afanat.

Unde sa plantezi seminte de ridichi?

Principalul lucru este sa alegi seminte de ridichi de inalta calitate. Atunci cand alegi locuri pentru plantare, ar trebui sa acorzi prioritate zonei cu diverse tipuri de verdeata (spanac, salata verde), sau rosii, mazare, capsuni. Chiar si soiurile cu o perioada de vegetatie tarzie se coc intr-o luna, ceea ce face posibila prezicerea volumului recoltei viitoare, tinand cont de posibilii factori adversi. Pentru a te bucura de legume proaspete la inceputul primaverii, este mai bine sa preferi soiurile ultratimpurii sau timpurii. Astfel, ridichile te vor multumi repede cu lastari, iar hibrizii care sunt rezistenti la ciuperci si boli te vor incanta cu usurinta de cultivare. Ridichea este o planta din familia cu flori rosii. Acest lucru este dovedit nu numai de culoarea stralucitoare a legumei, ci si de gustul picant. Dupa semanat, semintele de ridichi iti vor darui o recolta generoasa, mai ales ca radacinile nu sunt deloc capricioase pentru ingrijire. Cea mai reusita temperatura pentru cresterea ridichei este de 13-17 grade peste zero, iar pentru semanat poate scadea la 2-3 peste zero. Insa, ingheturile prelungite inhiba formarea fatului, intarziind aparitia acestuia, timp de cateva saptamani.

Ce nu stiai despre ridichi: trucuri de viata, secrete de plantare

Se recomanda insamantarea ridichilor la inceputul primaverii in sere vitrate, cand zapada nu s-a absorbit inca complet in pamant. Pune zapada pe pat, pune semintele pe stratul de zapada. Cand zapada se topeste, le va absorbi in pamant si atunci va incepe dezvoltarea plantei. In cazul in care nu exista zapada, toarna mai multe galeti cu apa fierbinte in pamant, apoi apasa semintele la o adancime de 2 cm, la o distanta de cel mult 5 cm unele de altele. Se presara cu turba deasupra. La inceputul lunii aprilie, terenul deschis este gata sa primeasca semintele. Principalul lucru este ca pamantul sa fie moderat umed si liber. Ridichile pot fi semanate si vara, dar paturile in aceasta perioada a anului trebuie acoperite cu o pelicula, ferindu-le de influenta excesiva a soarelui. Semintele de ridichi nu sunt fertile in acelasi timp. Fiecare subspecie de ridiche se coace intr-un anumit timp: in medie, 10-20 de zile. Intr-un astfel de caz, vei avea un flux neintrerupt de ridichi pana in toamna.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!