Seminte morcovi

Afiseaza: 1-9 din 9 produse

 Filtre

Semințe de morcovi

Semințele de înaltă calitate sunt greu de obținut din alte plante, deoarece depozitarea necorespunzătoare a semințelor poate dăuna foarte mult randamentului. Decizia corectă este să cumperi semințe de morcovi din magazinul online agrinin.ro, deoarece toate condițiile de depozitare sunt respectate, iar alegerea este mare. Prețul pentru semințe de morcovi este diferit, deoarece depinde de soi. Înainte de a cumpăra semințe de morcovi, ar trebui să plănuiești și momentul recoltării. În funcție de momentul coacerii, sămânța este împărțită în timpuriu și mijlociu timpuriu, mijlocul sezonului, mijlociu si târziu. Dacă ai vrea să ai morcovi vara, atunci ar trebui să alegi tipuri de semințe de morcovi timpurii, iar pentru iarnă, semințe tardive.
Semințele de morcovi timpurii necesită însămânțare de iarnă și primăvară. Se plantează în octombrie și în a 3-a decadă a lunii aprilie. Speciile care aparțin perioadei de vegetație de mijloc de sezon sunt semănate în prima decadă a lunii mai, iar soiurile târzii de morcovi sunt plantate de la mijlocul până la sfârșitul lunii iunie.

Cum să plantezi?

Pentru ca morcovii să crească bine, trebuie mai întâi să pregătești solul și semințele. Pentru pământ, ar trebui să alegi un loc unde aproape că nu apar buruienile. Cert este că vor încolți înaintea morcovilor și nu-i vor lăsa să crească. Solul trebuie să conțină nisip și să fie liber, nu prea umed, deoarece umiditatea din abundență duce la putrezirea culturii rădăcinilor. De asemenea, trebuie luat în considerare, după care culturi se vor semăna morcovi. Solul ideal este după varză, cartofi, castraveți și roșii. Este potrivit și solul în care au crescut usturoiul și ceapa cu un an în urmă. Dar după pătrunjel și salată verde, nu merită să plantezi morcovi, deoarece paraziții îi pot ucide.

Cum pregătești pământul pentru însămânțare?

Activitățile înainte de însămânțare sunt de asemenea importante. Pământul trebuie săpat toamna, iar primăvara zona trebuie nivelată cu un tăietor plat. Deoarece morcovii cresc bine în solul așezat, nu este nevoie să sapi solul. Trebuie avut în vedere că morcovii nu cresc bine într-un mediu acid și, prin urmare, pământul nu trebuie fertilizat cu gunoi de grajd. Dar cu două săptămâni înainte de însămânțare, poți adăuga îngrășăminte minerale în sol. Plantează semințele de morcovi în pământ deschis. Dar înainte de plantare, semințele ar trebui înmuiate și păstrate timp de 2 ore în apă curată la temperatura camerei. Întinde uniform blatul și apoi acoperă cu o cârpă umedă. Când mugurii încep să încolțească, semințele vor trebui să fie întărite la frigider timp de 10 zile.
Înainte de plantare, patul este stropit cu cenușă și se fac șanțuri. Adâncimea lor ar trebui să fie de maximum 2,5 cm. Între rânduri trebuie să lași un loc de 20 cm, iar de-a lungul marginilor patului - 12 cm. Semințele sunt semănate pe șanțuri udate la o distanță de 1,5 cm unele de altele, iar brazdele sunt nivelate cu pământ. Trebuie să atașezi o folie de plastic întinsă peste pat la o înălțime de 15 cm. Acest lucru este necesar pentru ca morcovul să crească mai repede. Când apare verdeață, pelicula este îndepărtată.


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!