Afiseaza: 1-2 din 2 produse
FiltreCui nu îi plac salata de vinete sau vinetele coapte? Vinetele sunt legume savuroase, cu o textură plăcută, și poate cel mai important, au multe beneficii pentru sănătatea noastră. Sunt folosite în bucătăria românească de sute de ani și au foarte puține calorii, fiind recomandate în majoritatea dietelor, indiferent de scopul acestora.
Pentru ca vinetele să își păstreze toate beneficiile, se recomandă să le consumi gătite la abur, la cuptor, coapte sau la grătar, fără ulei. Sunt bogate în proteine, fibre, vitamine, fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu și pectină. Multe dintre aceste substanțe nutritive se găsesc și în coajă, așa că încearcă, atunci când este posibil, să le consumi cu tot cu coajă.
Asupra sistemului cardiovascular, vinetele acționează prin menținerea sănătății arterelor, scad riscul de infarct și accident vascular cerebral. Vitamina K și bioflavonoidele întăresc vasele de sânge și scad riscul de formare a cheagurilor de sânge și trombozelor. Vinetele sunt recomandate în special persoanelor care suferă de arteroscleroză.
Bogate în fibre, vinetele susțin digestia și ajută în vindecarea sau menținerea sub control a gastritei, refluxului gastric, arsurilor și ulcerului. În combinațiile potrivite, pot calma indigestia, diareea, constipația și balonarea.Vinetele conțin un antioxidant foarte puternic, numit nasunin. Acesta acționează preponderent asupra sistemului nervos, îmbunătățind activitatea cerebrală.
Cu un conținut de aproape 95% apă, vânăta te va ajuta să elimini toxinele, să îți detoxifici rinichii și ficatul, în special atunci când ții o dietă.