Insecticid

Afiseaza: 1-24 din 46 produse

 Filtre

Coragen 1,5ml, 10ml

de la 7,00 RON

Duracid furnici

de la 16,00 RON

Insecticide eficiente pentru Agricultură | Agrinin ro

Daca ai o gradina sau culturi, atunci vei avea intotdeauna daunatori si insecte nedorite, care pot deteriora plantele si pot distruge plantatiile. Insecticidele sunt concepute pentru a te ajuta sa controlezi daunatorii, sa faci gradina mai sigura si sa pastrezi culturile si calitatea. Un insecticid este un medicament utilizat pentru combaterea insectelor daunatoare. Fara el, in conditiile actuale, este extrem de dificil sa cresti o cultura intacta si de inalta calitate, precum si o gradina in general sanatoasa.

Insecticid - Tipuri

Insecticidele in functie de modul de actiune sunt impartite in:
De contact. Actioneaza prin contact direct cu daunatorii. Doar partile tratate ale plantei sunt protejate. Actiunea insecticidelor de contact depinde in mare masura de conditiile meteorologice (precipitatii, temperaturi ridicate, insolatie). Aproape toate insecticidele moderne sunt de contact si ucid insectele, fiind absorbite prin corp sau intestine daca sunt consumate, dar nu sunt absorbite de plante.
Sistemice. Ele sunt absorbite de planta si se deplaseaza prin sistemul vascular catre lastari. Perioada de protectie a acestui grup de insecticide este mult mai lunga, iar eficacitatea nu depinde de conditiile meteorologice. Distrugerea daunatorilor are loc in principal in momentul hranirii insectelor pe plantele tratate.
Majoritatea insecticidelor sistemice sunt aplicate prin pulverizare foliara. Altele merg in sol, unde sunt absorbite de radacini si apoi se deplaseaza spre tulpini si frunze. Unele dintre ele, atunci cand sunt aplicate pe sol, vor controla si daunatorii din sol. 

Insecticid - Ce sa alegi? 

Exista mai multi factori de luat in considerare atunci cand alegi intre un insecticid sistemic si un insecticid de contact.
Insecticidele sistemice sunt deosebit de eficiente impotriva unor insecte cum ar fi afidele, cicadele, tripsul, deoarece se hranesc cu seva plantelor. Dar multe insecticide de contact pot controla, de asemenea, in mod adecvat aceste insecte. Majoritatea preparatelor sistemice sunt mai putin eficiente impotriva omizilor si gandacilor, dar pot controla bine daunatorii tulpinilor. Insecticidele foliare sistemice pot ramane in planta pana la 3 saptamani, iar cele aplicate pe sol pot oferi control pana la 6 saptamani. Totusi, aceasta inseamna si ca nu trebuie folosite cand se apropie timpul de recoltare, pentru a nu avea probleme cu reziduurile de medicamente din fruct. Majoritatea insecticidelor sistemice nu dauneaza insectelor benefice.
Produsele foliare sistemice nu sunt distruse de lumina soarelui si nu sunt spalate de pe frunze de ploaie, ca si cele nesistemice. Datorita miscarii, formulele sistemice nu necesita o pulverizare uniforma atunci cand sunt aplicate pe frunze. Lastarii noi care cresc dupa aplicare sunt protejati. De asemenea, insecticidele care includ doua ingrediente active, sunt extrem de eficiente, ceea ce impiedica dezvoltarea rezistentei la insecticid la insectele daunatoare.
Insecticidele pot fi clasificate in mai multe moduri, in functie de compozitia lor chimica, efectele toxicologice sau modul de intrare. Dupa modul de patrundere, se clasifica in functie de modul de actionare: prin ingestie (intestinal), prin inhalare (fumigante) sau prin patrundere prin tegument (contact). Cu toate acestea, multe insecticide patrund pe toate cele trei cai si, prin urmare, difera mai mult unele de altele prin compozitia lor chimica. Cu utilizarea repetata a aceluiasi insecticid sau din aceeasi clasa, insectele dezvolta adesea rezistenta la acestea, asa ca unul dintre principiile combaterii daunatorilor, este inlocuirea produselor dupa a treia sau a patra oara de utilizare. 


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!