Diverse

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Stabilan 1L

45,00 RON
Stoc epuizat
detalii

Pesticide diverse

Fie pe camp, fie in propria gradina sau in parcul din apropiere, ai nevoie de diverse pesticide. Diversele pesticide sunt utilizate oriunde exista asa-numitele organisme daunatoare (microorganisme, daunatori de cultura sau de depozitare, buruieni si vectori de boli) care urmeaza sa fie respinse, reglementate sau combatute. In cele mai multe cazuri, insa, anumite pesticide nu numai ca dauneaza acestor organisme daunatoare, ci si speciilor care nu sunt destinate a fi controlate. Fie reactioneaza sensibil la pesticidele utilizate, fie au contact cu specii care au fost deja deteriorate.  Multi fermieri se bazeaza pe tehnologia inalta: se spune ca plantele modificate genetic, care se apara impotriva unor daunatori, necesita cantitati mai mici de pesticide. 

Pesticide diverse pentru protectia culturilor

Pesticidele sunt intotdeauna utilizate atunci cand cresterea plantelor trebuie suprimata sau culturile si produsele trebuie protejate impotriva bolilor fungice si virale sau a daunelor animalelor. Pesticidele sunt utilizate in principal in agricultura si silvicultura. De asemenea, sunt folosite in gradini private, parcuri si pe sinele de cale ferata. In general, pesticidele sunt vandute in fiecare an pentru productia de produse de protectie a culturilor. In magazinul online agrinin.ro poti gasi pesticide diverse, precum Stabilan care poate fi utilizat pentru graul de toamna, graul de primavara, triticale, secara de toamna, ovaz, rapita de toamna. 
Daca nu cumperi responsabil, pe langa efectele directe asupra reproducerii sau supravietuirii speciilor sensibile, efectele indirecte duc in special la impacturi de amploare asupra ecosistemelor. Efectele indirecte apar atunci cand interactiunile cu, de exemplu, specii concurente, specii de prada si/sau pradatori sunt perturbate. Ele apar mai frecvent si sunt mai greu de prezis decat efectele directe. Din acest motiv, diverse pesticide pot declansa reactii in lant, iar efectele se pot cascada in reteaua trofica. Acest lucru perturba procesele ecologice care au evoluat pe o perioada foarte lunga de timp si asigura eficienta ecosistemelor umane. Utilizarea pe scara larga a erbicidelor, de exemplu, nu numai ca a dus la epuizarea ierburilor si buruienilor de camp, dar are si un impact semnificativ asupra unui numar mare de alte organisme. Le fura mijloacele de existenta – mancare si spatiu de locuit.

Pesticide diverse impotriva organismelor daunatoare

Pesticidele diverse sunt ingrediente active pentru apararea, reglarea si controlul asa-numitelor organisme daunatoare (de exemplu, microorganisme, daunatori de cultura sau de depozitare, buruieni sau vectori de boli). Termenul de pesticid nu este sinonim pentru produsele de protectie a plantelor, ci descrie ingredientele active care sunt continute in produsele de protectie a plantelor si produsele biocide, printre altele.
Pesticidul confera efectul de combatere a daunatorilor, in timp ce aditivii precum intensificatorii si solventii imbunatatesc aplicabilitatea si performanta produselor de protectie a culturilor si a produselor biocide. Desi ingredientele active din ambele grupuri de produse sunt adesea directionate impotriva acelorasi organisme daunatoare, produsele de protectie a plantelor si produsele biocide sunt supuse unor dispozitii si reglementari de aplicare diferite. De exemplu, daca un rodenticid este aprobat ca produs biocid, dar nu ca produs de protectie a plantelor, acesta poate fi utilizat pentru combaterea rozatoarelor din zonele rezidentiale, dar nu pentru controlul sobolanilor in agricultura si silvicultura. O privire de ansamblu asupra pesticidelor diverse, poate fi facuta in magazinul online agrinin.ro.  

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!