Seminte conopida

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Semințe de conopidă

Înmuierea semințelor înainte de însămânțare nu este întâmplătoare. Această tehnică ajută la creșterea răsadurilor mai sănătoase, mai puternice și de calitate superioară. Este mai bine să te pregătești din timp și să afli cum să înmoi semințele de conopidă înainte de însămânțare și ce anume oferă acest tratament. Este recomandabil să efectuezi această procedură atât pentru semințele proprii, cât și pentru semințe de conopidă achiziționate din magazinul online agrinin.ro. Înmuierea are un scop complet diferit.
Procedura activează procesele de creștere din interiorul semințelor, în urma cărora creșterea și coacerea conopidei sunt accelerate în viitor. Semințele de conopidă care au suferit un astfel de tratament, pot fi plantate cu 2 săptămâni mai târziu, față de semințele obișnuite. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când se determină momentul plantării. Înmuierea semințelor de conopidă îl va ajuta pe grădinar dacă, dintr-un motiv oarecare, răsadurile plantate anterior au murit și este necesar să crească noi răsaduri cât mai curând posibil.
În mod ideal, semințele de conopidă ar trebui să treacă prin mai multe etape de procesare înainte de plantare. Pe lângă apă, sare și permanganat de potasiu, proprietarul de grădină nu va avea nevoie de nimic altceva pentru asta. După proceduri, poți să plantezi imediat semințele sau să le înmoi suplimentar înainte de plantare. Pentru a evita greșelile, este important să știi în ce compoziție și pentru câte ore trebuie înmuiate semințele.

Cum să înmoi semințele de conopidă?

Există multe modalități de a înmuia semințele înainte de plantare. Este permisă utilizarea apei de la robinet. Chiar mai bine dacă este apă dezghețată sau apă de la ploaie. Experimentele au arătat că utilizarea stimulentelor nu are un efect accelerator în stadiul de germinare a semințelor. Mugurii apar după aceeași perioadă de timp ca atunci când sunt înmuiați în apă obișnuită. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că pesticidele sunt inutile. Acțiunea lor se va manifesta cu siguranță mai târziu, în procesul de creștere a răsadului. Semințele de conopidă sunt înmuiate cu 2 zile înainte de data estimării semănatului. Nu este necesar să le supraexpui, deoarece mugurii se dezvoltă foarte repede.

De ce să înmoi semințele de conopidă?

Înmuierea semințelor de conopidă înainte de plantare, va asigura 100% germinare, va elimina necesitatea calibrării și îți va permite să ai capete de conopidă mai devreme decât este tipic pentru soiul selectat. Procedura nu va necesita mult efort și timp, dar va da un rezultat excelent. Cu siguranță ar trebui să profiți de oportunitatea de a recolta devreme. Conopida este anuală, iar creșterea răsadurilor nu este mult diferită de același proces cu varza albă. Inflorescențele sale sub formă de capete pot fi de diferite culori: alb, galben sau verde. Sistemul său de rădăcină este mai puțin dezvoltat decât cel al verzei albe, așa că însămânțarea semințelor de conopidă trebuie făcută într-un mod special. Pentru a face acest lucru, terenul pentru plantare este împărțit în pătrate de 10x10 cm, astfel încât răsadurile să aibă posibilitatea de a forma sisteme radiculare ramificate pentru o mai bună absorbție a nutrienților din sol.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!