Fungicid

Afiseaza: 1-24 din 47 produse

 Filtre
Fungicid - Teldor 500SC 10 ML, 100 ML - fungicid
-18%

Fungicide eficiente pentru Agricultură | Agrinin ro

Un fungicid actioneaza rapid daca plantele sunt infectate cu ciuperci. Se pot combate mucegaiul praf, rugina sau petele negre. Poti preveni sau vindeca plantele cu fungicide de la agrinin.ro. Mucegaiul este principala cauza a pierderii culturilor la nivel mondial. Un fungicid este un produs chimic de protectie a culturilor, care controleaza bolile fungice prin inhibarea sau uciderea ciupercii care provoaca boala. Este dificil sa se determine ce tip de ciuperca este prezent intr-o cultura. Prin urmare, contacteaza intotdeauna un specialist in protectia culturilor, daca descoperi o ciuperca pe planta, pentru a te putea sfatui cu privire la utilizarea pesticidelor potrivite. Cand utilizezi un fungicid, trebuie respectate urmatoarele:
-    Intr-un climat umed, ciupercile se dezvolta bine. Prin urmare, asigura-te ca exista o buna circulatie a aerului si ca frunzele plantei nu sunt prea lungi si prea des umede.
-    Bolile pot fi distribuite prin cutite si foarfece, printre altele. Asa ca ar trebui sa le cureti in mod regulat.
-    Desi pot incetini sau opri dezvoltarea de noi simptome, majoritatea fungicidelor sunt concepute exclusiv pentru a preveni bolile. Prin urmare, nu sunt foarte eficiente dupa dezvoltarea simptomelor.

Ce este un fungicid?

Fungicidele sunt preparate chimice concepute pentru a preveni dezvoltarea sau distrugerea ciupercilor si bacteriilor patogene care sunt agentii cauzatori ai numeroaselor boli. Gama acestor medicamente este larga si variata. Au un scop diferit, spectru de actiune, sunt disponibile sub forma de suspensii, pulberi, emulsii si solutii. Chiar si stiind ce este un fungicid, intelegerea acestui soi si alegerea pesticidului potrivit nu este atat de usoara. Pentru a face acest lucru, trebuie sa ai cel putin o idee generala despre proprietatile si caracteristicile clasificarii medicamentelor. 

Tipuri si functii ale fungicidelor 

Toate fungicidele produse astazi sunt impartite in 2 tipuri: chimic si biologic. Substanta activa din primul este un compus chimic, iar in al doilea - bacterii speciale care sunt antagoniste a ciupercilor patogene si provoaca moartea acestora. Principalul avantaj al biofungicidelor este toxicitatea lor scazuta, pe care o demonstreaza cu o eficienta foarte mare. De aceea, aceste medicamente au devenit atat de raspandite in randul locuitorilor de la case si al fermierilor.  

Ar trebui sa fie folosite fungicide? 

Intrebarea este departe de a fi retorica. Unii gradinari sunt foarte negativi cu privire la acest tip de preparate si resping categoric utilizarea lor pe terenul lor, crezand ca sunt daunatoare mediului si sanatatii umane. Altii aplica fungicide in doze de soc, incercand sa mentina plantele sanatoase si fructele sa fie comercializabile. Insa, care dintre ei procedeaza bine? Pentru a intelege aceasta problema, ar trebui sa iei in considerare toate avantajele si dezavantajele utilizarii fungicidelor. Toti producatorii agricoli folosesc aceste medicamente pentru tratamente preventive sistematice ale diferitelor culturi, protejandu-le de infectia cu diferite boli. Este o practica mondiala sa actionezi proactiv. Fermierii si dezvoltatorii de produse de protectie a culturilor, inteleg ca daunele cauzate de utilizarea fungicidelor vor fi mult mai mici decat cele care pot fi cauzate culturii de o raspandire brusca a bolii. O astfel de popularitate uriasa a fungicidelor se datoreaza mai multor avantaje ale acestora.  


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!