Seminte lucerna

Afiseaza: 1-2 din 2 produse

 Filtre
Seminte lucerna - Lucerna 500g
-13%

Lucerna 500g

16,00 RON 14,00 RON

Semințe de lucernă

Deși valoarea răsadurilor de plante este cunoscută de multă vreme de indivizii conștienți de sănătate, mugurii au devenit doar recent o tendință. Semințele de lucernă sunt printre cele mai populare semințe încolțite. Mugurii pot fi cultivați rapid și ușor din semințe de lucernă și o pot face chiar și începătorii. Germeni de lucernă impresionează prin conținutul ridicat de clorofilă, substanțe vegetale secundare și antioxidanți. Cu aroma lor blândă, de nucă, lucerna îmbogățește salatele, sandviciurile, chips-urile sau legumele prăjite.
Cuvântul lucernă provine din arabă și înseamnă ceva de genul „mâncare bună”. Iar numele nu este o coincidență, deoarece semințele de lucernă sunt pline de beneficii pentru sănătate și o proporție mare de vitamine și minerale, și toate acestea cu un conținut scăzut de calorii. Planta de lucernă în sine are, de asemenea, o istorie lungă și interesantă. Lucerna, care aparține leguminoaselor, a fost cultivată în România ca plantă furajeră pentru animale încă din secolele trecute. Dar, nenumăratele avantaje au făcut ca și omul să utilizeze acum lucerna.

Informații nutriționale pentru germenii de lucernă

Germenii de lucernă au un conținut foarte scăzut de calorii, dar conțin o serie de vitamine și minerale. Acest lucru îi face un plus perfect și sănătos pentru orice masă. Germenii de lucernă pot ajuta femeile să reducă menopauza și simptomele menstruale datorită nivelurilor ridicate de vitamina K și fitoestrogeni. Vitamina K este o vitamina de coagulare a sângelui care poate ajuta în caz de sângerare excesivă. Combinația de vitamina K și fitoestrogeni afectează reglarea estrogenului. Acest lucru poate minimiza simptomele PMS și menopauzei.

Previne osteoporoza

Vitamina K este un element important al substanței osoase, motiv pentru care este esențială pentru prevenirea și tratamentul osteoporozei. Organismul are nevoie de vitamina K pentru a utiliza în mod corespunzător calciul care formează oasele. Datorită înțelegerii tot mai mari a beneficiilor vitaminei K pentru sănătatea oaselor și a studiilor în curs care arată legătura dintre sănătatea oaselor și nivelurile crescute de vitamina K, nivelurile zilnice recomandate de vitamine au crescut cu aproximativ 50%. Germenii din semințele de lucernă conțin și o cantitate notabilă de mangan, care este, de asemenea, un nutrient esențial pentru prevenirea osteoporozei și a inflamației.

Cultivarea semințelor de lucernă acasă

Semințele de lucernă sunt ideale pentru creșterea mugurilor plini de micronutrienți. Sunt foarte bogate în proteine ​​și merită menționat și conținutul lor de fibre. Germenii din semințe de lucernă conțin toți cei 8 aminoacizi esențiali și impresionează, de asemenea, prin conținutul lor ridicat de calciu. Semințele și mugurii conțin și provitamina A, anumite vitamine B și alte vitamine precum C, E și K. Pe lângă calciu, acestea conțin și alte minerale precum fier, potasiu, magneziu, fosfor și zinc. Astfel, semințele de lucernă oferă o adevărată gamă de ingrediente valoroase. 
Lăstarii de lucernă sunt completați de conținutul lor remarcabil de clorofilă. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de aminoacizi esențiali triptofan și tirozină, precum și de estrogeni din plante, cum ar fi coumestrol. Cultivarea semințelor de lucernă acasă este ușor și distractiv. Cea mai importantă regulă de bază este să cumperi semințe de lucernă care nu au fost tratate cu fungicide sau alte substanțe chimice. De aceea, poți cumpăra semințe de lucernă de calitate din magazinul online agrinin.ro.


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!