Seminte de Leustean

Afiseaza: 1-1 din 1 produse

 Filtre

Semințe de leuștean

Acum a devenit la modă să ai propria ta grădină de plante aromatice. În această grădină se cultivă mentă, melisa, măghiran, pătrunjel și alte plante populare. Dar nu toată lumea are leuștean - o plantă medicinală utilă, uitată nemeritat de mulți. Aceasta este o plantă perenă fără pretenții, care poate fi cultivată din răsaduri sau cu semințe de leuștean semănate direct în pământ deschis. Toate părțile leușteanului pot fi folosite - frunze, tulpini, rădăcini, flori. Planta conține vitamine, minerale, uleiuri esențiale și cumarină.
Beneficiile leușteanului sunt mari. Este un antiseptic bun, dacă este folosit în tratamentul rănilor. Are un efect pozitiv asupra digestiei, iar consumul zilnic poate contribui la pierderea in greutate. Are proprietăți medicinale, deoarece din plantă se prepară diverse decocturi și tincturi pentru tratarea organelor interne și a durerilor de cap. Sub formă de condiment este folosit la gătit la prepararea ciorbelor. Are chiar și proprietăți cosmetice, deoarece, exista produsele cosmetice pe bază de leuștean. În antichitate se credea că leușteanul are proprietatea „vrajei de dragoste” și chiar se țeseau coroane de nuntă cu leuștean.

Cum să semeni semințe de leuștean?

Semințele de leuștean se seamănă fie înainte de iarnă, fie la începutul primăverii. Trebuie amintit că toate plantele perene necesită atenție la început. Leușteanul este nepretențios și poate crește pe orice sol, dar dacă intenționezi să-l crești pentru tincturi medicinale, atunci trebuie să pregătești patul de grădină adăugând compost, îngrășământ complex și, în caz de vară uscată, să uzi tufa în mod regulat. De asemenea, pentru a crește rădăcina, este necesar să nu tai multă verdeață pentru gătit, ci doar să subțiezi puțin tufișul.
Tufa crește destul de înaltă și, datorită frunzelor verde strălucitor sculptate, arată decorativ. Planta iubește locurile însorite, dar poate crește și la umbră parțială.

Cum crește leușteanul și cum se înmulțește?

Leușteanul crește prin semănat de semințe de leuștean și înmulțit prin divizare. Pentru a avea verdeață proaspătă iarna, poate fi transplantat în ghivece. La o temperatură de +3 grade C, când zăpada nu s-a topit încă complet, de sub pământ apar primele frunze de leuștean. Dezvoltarea plantelor constă într-un ciclu de doi ani. În primul an, se creează o rozetă de frunze care crește deasupra solului, ajungând la jumătate de metru înălțime. Leușteanul înflorește în al doilea an. Tulpinile sale florale au inflorescențe mari. O lună mai târziu, semințele ajung la maturitate. Au timp să se coacă în toate regiunile. Semințele sunt mari, iar germinarea lor durează trei luni. Datorită acestui fapt, leușteanul se poate semăna cu ușurință, cu semințe de leuștean. Plantele obținute cu ajutorul semințelor, sunt transplantate la locul potrivit.
Seceta este mai puțin periculoasă pentru plantă, deoarece după ploaie, va începe să crească din nou. Deoarece leușteanul va trebui să crească în același loc mai mult de șase ani, pământul pentru acesta trebuie să fie bine fertilizat. Înainte de însămânțarea semințelor, în grădină se adaugă superfosfat, compost, cenușă de lemn, uree și humus și astfel, nu contează deloc dacă solul din zonă este argilos, nisipos sau turbos.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!