Floarea soarelui

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Seminte de floarea soarelui

Floarea soarelui este un atu pentru fiecare gradina si balcon. Familia de floarea soarelui provine initial din America de Nord si Centrala si a fost adusa in Europa la mijlocul secolului al XVI-lea. Floarea soarelui este foarte populara aici, datorita dimensiunii si petalelor galbene. Floarea soarelui poate creste pana la doi metri inaltime, iar in cazuri rare chiar si pana la trei metri. Daca vei cumpara seminte floarea soarelui si le vei planta, vei face ceva bun pentru animale. Semintele de floarea soarelui servesc drept hrana pentru pasari si sunt deosebit de bogate in grasimi si proteine. Floarea soarelui este o sursa importanta de polen si nectar pentru bondari si albine. Albinele si bondarii au mai multa hrana, pot supravietui mai bine si, in cele din urma, pot poleniza culturile.
Semintele de floarea soarelui sunt mici puteri si sunt pline de ingrediente valoroase din punct de vedere nutritional. Semintele de floarea soarelui sunt o sursa buna de proteine pentru vegetarieni si vegani, iar acidul folic este benefic pentru femeile insarcinate si care alapteaza. Magneziul ajuta la construirea muschilor, iar calciul ajuta la formarea oaselor. Continutul de grasime este relativ mare - ca si in cazul majoritatii samburilor - dar acizii grasi polinesaturati reprezinta cea mai mare parte.

Cand sa plantezi seminte floarea soarelui?

Trebuie sa pui seminte de floarea soarelui in fiecare an. Plantelor galbene nu le plac deloc temperaturile reci. Prin urmare, nu ar trebui sa incepi insamantarea inainte de sfarsitul lunii aprilie. Se imping 3-5 seminte adanc, de aproximativ 2,5 cm in solul umed. Planteaza semintele la o distanta de cel putin 50 de centimetri una de cealalta pentru a nu interfera intre ele. Uda in mod regulat. Semintele se dezvolta deosebit de bine daca fertilizezi solul cu putin  compost. Poti creste floarea soarelui in ghivece, punand semintele de floarea soarelui la inceputul lunii martie. Ar trebui sa pastrezi umed solul insamantat, intr-un loc cald si luminos din casa. La sfarsitul lunii mai, poti fie sa pui ghiveciul afara, fie sa asezi planta intr-un pat din gradina.
Ca locatie pentru floarea-soarelui, ar trebui sa alegi o parte a gradinii sau a balconului unde soarele straluceste aproximativ cinci pana la sase ore pe zi. Floarea-soarelui iubeste soarele stralucitor si zonele calde. Floarea soarelui are nevoie de suficient spatiu. Florile pot atinge chiar si un diametru de pana la 50 de centimetri. De asemenea, ar trebui sa alegi un loc fara vant, deoarece palaria s-ar putea rupe in cazul vantului puternic. 
Seminte floarea soarelui - sfaturi de ingrijire dupa plantare
Florii-soarelui nu-i plac deloc perioadele secetoase. Are nevoie de multa apa, si prin urmare, udarea regulata este o necesitate - mai ales in mijlocul verii. Pentru a te asigura ca tulpinile lungi nu se indoaie atunci cand au mai mult de 50 cm inaltime, le poti lega cu grija de un let ca suport. Plantele tinere, in special, sunt un rasfat pentru melci. De aceea ar trebui sa protejezi floarea soarelui de melci. Cu mare grija, te poti bucura de floarea soarelui pana in octombrie. 



 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!