Floarea soarelui

Afiseaza: 1-3 din 3 produse

 Filtre

Semințe de floarea soarelui

Floarea soarelui este un atu pentru fiecare grădină și balcon. Familia de floarea soarelui provine inițial din America de Nord și Centrală și a fost adusă în Europa la mijlocul secolului al XVI-lea. Floarea soarelui este foarte populară aici, datorită dimensiunii și petalelor galbene. Floarea soarelui poate crește până la doi metri înălțime, iar în cazuri rare chiar și până la trei metri. Dacă vei cumpăra semințe floarea soarelui și le vei planta, vei face ceva bun pentru animale. Semințele de floarea soarelui servesc drept hrană pentru păsări și sunt deosebit de bogate în grăsimi și proteine. Floarea soarelui este o sursă importantă de polen și nectar pentru bondari și albine. Albinele și bondarii au mai multă hrană, pot supraviețui mai bine și, în cele din urmă, pot poleniza culturile.
Semințele de floarea soarelui sunt mici puteri și sunt pline de ingrediente valoroase din punct de vedere nutrițional. Semințele de floarea soarelui sunt o sursă bună de proteine ​​pentru vegetarieni și vegani, iar acidul folic este benefic pentru femeile însărcinate și care alăptează. Magneziul ajută la construirea mușchilor, iar calciul ajută la formarea oaselor. Conținutul de grăsime este relativ mare - ca și în cazul majorității sâmburilor - dar acizii grași polinesaturați reprezintă cea mai mare parte.

Când să plantezi semințe floarea soarelui?

Trebuie să pui semințe de floarea soarelui în fiecare an. Plantelor galbene nu le plac deloc temperaturile reci. Prin urmare, nu ar trebui să începi însămânțarea înainte de sfârșitul lunii aprilie. Se împing 3-5 semințe adânc, de aproximativ 2,5 cm în solul umed. Plantează semințele la o distanță de cel puțin 50 de centimetri una de cealaltă pentru a nu interfera între ele. Udă în mod regulat. Semințele se dezvoltă deosebit de bine dacă fertilizezi solul cu puțin  compost. Poți crește floarea soarelui în ghivece, punând semințele de floarea soarelui la începutul lunii martie. Ar trebui să păstrezi umed solul însămânțat, într-un loc cald și luminos din casă. La sfârșitul lunii mai, poți fie să pui ghiveciul afară, fie să așezi planta într-un pat din grădină.
Ca locație pentru floarea-soarelui, ar trebui să alegi o parte a grădinii sau a balconului unde soarele strălucește aproximativ cinci până la șase ore pe zi. Floarea-soarelui iubește soarele strălucitor și zonele calde. Floarea soarelui are nevoie de suficient spațiu. Florile pot atinge chiar și un diametru de până la 50 de centimetri. De asemenea, ar trebui să alegi un loc fără vânt, deoarece pălăria s-ar putea rupe în cazul vântului puternic.

Semințe floarea soarelui - sfaturi de îngrijire după plantare

Florii-soarelui nu-i plac deloc perioadele secetoase. Are nevoie de multă apă, și prin urmare, udarea regulată este o necesitate - mai ales în mijlocul verii. Pentru a te asigura că tulpinile lungi nu se îndoaie atunci când au mai mult de 50 cm înălțime, le poți lega cu grijă de un leț ca suport. Plantele tinere, în special, sunt un răsfăț pentru melci. De aceea ar trebui să protejezi floarea soarelui de melci. Cu mare grijă, te poți bucura de floarea soarelui până în octombrie. 


 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!