Orius 25EW 1 L

Fungicid
85,00 RON
Orius 25 EW este un fungicid sistemic care ajuta la combaterea bolilor in cultura de grau, orz, rapita, samburoase, mar, vita de vie, tomate si castraveti. Deasemenea se foloseste ca si regulator de crestere la rapita, in tratamentele de toamna.
Stoc epuizat
Cod Produs: 3287 Ai nevoie de ajutor? 0756 060 668
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)
Orius 25 EW este un fungicid sistemic care ajuta la combaterea bolilor in cultura de grau, orz, rapita, samburoase, mar, vita de vie, tomate si castraveti. Deasemenea se foloseste ca si regulator de crestere la rapita, in tratamentele de toamna.
Continut: 250g/L tebuconazol.
Produsul acționează prin inhibarea pe două căi a biosintezei ergosterolului în pereții celulari ai organismelor țintă. Odată absorbit în tesuturi (în maxim 2 ore de la aplicare), produsul se translocă acropetal și are o remanență îndelungată de 3-4 săptămâni. Datorită proprietăților sale, produsul are acțiune preventivă, dar și curativă și eradicantă. Pentru a preveni instalarea rezistenței patogenilor, se va evita aplicarea a mai mult de două tratamente cu Orius 25 EW la aceeași cultură și pe aceeași suprafață într-un sezon.
Mod de utilizare:La grâu și orz – Momentul optim de tratament este primăvara, după înfrățirea culturilor de cereal și pe parcursul împăierii, când sunt condiții ridicate de infecție.
La rapiță: tratamentul preventiv se face în primăvară (mai ales în culturile mai dese, bine ieșite din iarnă) sau curativ, la apariția primelor simptome de boală.
In cultura de măr: Tratamentele cu Orius 25 EW se fac în stadiul de buton roz (înainte de înflorirea deplină) și până la scuturarea petalelor, acestea fiind fenofazele în care mărul este cel mai sensibil la instalarea infecțiilor primare. În condiții extreme se poate utiliza Orius 25 EW chiar și în timpul înfloritului, fără a afecta polenizarea și calitatea fructelor.
În toate cazurile, produsul se va combina cu un fungicid de contact contra rapănului pentru a preveni instalarea rezistenței. Se pot face tratamente și mai târziu, în cursul verii (mai ales contra infecțiilor secundare de făinare), dar numai dacă anterior nu s-a mai aplicat Orius 25 EW la tratamentele contra rapănului, și în alternanță cu produse antioidice de contact (sulf), astfel încât să se prevină instalarea rezistenței.
Sâmburoase – se aplică tratamente în fenofazele sensibile (înflorit, maturarea fructelor), preventiv sau la apariția primelor semne de infecție pe flori, lăstari sau fructe. Volumul de soluție depinde de înălțimea și densitatea coroanelor pomilor, asigurându-se concentrația corespunzatoare în funcție de momentul tratatmentului (preventiv sau curativ) și presiunea de infecție.
La viță de vie, tratamentele se fac în preajma înfloritului și până la compactarea ciorchinilor, asigurând o normă de 0,4 l/ha (de regulă în 1.000 litri de soluție). Echipamentul de tratare trebuie să asigure o pulverizare corespunzătoare inclusiv a părților mai puțin expuse ale butucilor de vie (mai ales partea inferioară și ciorchinii).
Tomate se vor aplica tratamente cu mijloace terestre de pulverizare, cu volum normal de soluție, ținând cont de gradul de dezvoltare al frunzișului plantelor de cultură. Momentul optim este la apariția primelor simptome de infecție incipientă, sau preventiv, când vremea este caldă și cu umiditate relativă a aerului ridicată.
Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!