Porumb Turda 201 - FAO 340
Avantaje:
TOLERANT la secetă şi arşiţă.
Rezistenţă bună la bolile ştiuletelui şi frunzelor.
Rezistenți la căderea şi frângerea tulpinilor.
Adaptabil la diferite tipuri de cultură şi sol.
Randamentul de boabe este peste 80-83%.
Potenţial de producţie de 13600 kg/ha
Producțiile medii obținute în ultimii ani au depășit frecvent 8400 kg/ha.
Hibrid recomandat pentru furaj.
Zone de cultură recomandate: se cultivă cu succes în toate zonele de câmpie și colinare din România.
Densitate de cultivare:
55000-65000 plante/ha (neirigat)
65000-75000 plante/ha (irigat).
Caracteristicile SoiuluiPrecocitate: semitimpuriu
Perioada de vegetație: 115 – 120 zile
Înălțime medie plantă : 190 – 230 cm
Formă știulete: cilindrico – conic
Nr. rânduri de boabe/știulete: 16
Lungime știulete: 20 – 22 cm
Conținut proteină: 9,2 – 9,8 %
Conținut de amidon: 70 – 74 %
Continut de grăsimi: 4,0 – 4,2 %
Mmb: 315 – 335 grame
Masa hectolitrică : >70 kg/hl
Tipul bobului: dentat
Culoarea bobului: galben – auriu