3 trucuri care te vor ajuta in amenajarea unei gradini de legume

3 trucuri care te vor ajuta in amenajarea unei gradini de legume
O gradina de legume te ajuta sa sustii un stil de viata sanatos. Majoritatea produselor comercializate pe piata din Romania sunt tratate cu diferite substante. Din acest motiv, exista numeroase persoane care opteaza pentru o gradina proprie de legume. Pentru a avea o mica cultura cat mai bogata si sanatoasa, exista anumite criterii de care trebuie sa tii cont.

Citeste in continuare si vei descoperi 3 trucuri care te vor ajuta in amenajarea unei gradini de legume.

O gradina de legume sanatoasa incepe de la un sol fertil

Cresterea armonioasa a unei legume depinde de tipul de sol in care se dezvolta. De acolo, ea acumuleaza nutrientii necesari in procesul de maturizare. Din acest motiv, o gradina de legume are nevoie de un sol fertil. De obicei, acesta se recunoaste in functie de culoarea neagra si textura argiloasa. Acesta este cel mai sanatos tip de sol pe care poti amenaja o gradina de legume.

O gradina de legume are nevoie de suficienta lumina solara

Procesul de fotosinteza al unei legume este un factor de influenta in procesul de maturizare. Atunci cand intra in contact cu lumina solara, ea este captata de catre frunze si transformata, ulterior, in energie chimica. Majoritatea persoanelor nu pozitioneaza eficient locul intr-o gradina de legume. Atunci cand urmeaza sa alegi spatiul de cultivare, este necesar sa te asiguri ca beneficiaza de cat mai multa lumina solara. In caz contrar, legumele nu se vor maturiza. Atata timp cat alegi un loc care beneficiaza de cat mai multa lumina solara, te vei bucura de legume sanatoase si naturale.

Planteaza culturi succesive in gradina de legume

Majoritatea persoanelor nu au o gradina de dimensiuni generoase. Din acest motiv, ele nu planteaza foarte multe tipuri de legume in acel loc. Cu toate aceste, gradina ta de legume poate fi folosita la potentialul ei maxim daca plantezi culturi succesive. Acest concept se refera la plantarea in stadiul initial soiuri cu un interval redus de dezvoltare. Ulterior, se cultiva legumele cu un timp mai indelungat de maturizare. Soiurile cu interval redus de dezvoltare sunt salata verde, gulia, spanacul si ridichiile. In schimb, legumele cu timp indelungat de maturizare sunt: semintele de rosii, morcovii, castravetii, cartofii etc. Daca iti doresti sa iti valorifici gradina la potentialul ei maxim, atunci planteaza culturi succesive. Acestea te vor ajuta sa obtii intr-un an diversitate in materie de legume si vei putea sa sustii un stil de viata sanatos.

Asadar, o gradina de legume reprezinta o varianta eficienta pentru a sustine un stil de viata sanatos. Atata timp cat aplici trucurile prezentate in acest articol, vei reusi sa infiintezi o mica cultura de legume sanatoasa.


 
 




 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!