Ce seminte de legume poti planta toamna asta

Ce seminte de legume poti planta toamna asta
   Toamna este unul dintre anotimpurile de tranzitie pentru plante, dar si un prilej pentru a alege ce vei culege primavara viitoare. Noi iti oferim cateva alternative pe care sa le poti alege, pentru a-ti imbogati gradina. Citeste in continuare articolul pentru a le afla.
 
   Ridichea nu trebuie sa lipseasca
 
   Una dintre legumele care nu trebuie sa lipseasca nici din salata de primavara, dar nici din gradina ta este ridichea. Ridichea are o multitudine de beneficii, precum vitaminele, potasiul, magneziu, zinc, fier. O poti planta foarte ușor, fiind o leguma care se adapteaza rapid la conditiile solului si a climei.  Ridichea de luna, care este preferata in general, este o alegere buna pentru cei care doresc sa culeaga cat mai rapid recolta. De asemenea, aceasta poate rezista la temperaturi minime de pana la 3°C, iar majoritatea gradinarilor prefera sa planteze in sere astfel de legume.

   Morcovul trebuie plantat cu atentie

   Alte seminte de legume care pot fi plantate sunt si cele de morcovi. Morcovul este o alta leguma nelipsita din alimentatia fiecaruia dintre noi, astfel ca, vestea buna este ca o poti planta si inainte de iarna. Mare grija! Semintele alese de tine trebuie sa fie uscate, adica sa nu le inmoi in prealabil, pentru ca la primul frig, acestea vor muri. Semintele uscate vor germina rapid odata ce caldura de primavara va sosi si se prefera plantarea lor in aer liber.
   Un mic sfat pe care ti-l vom oferi este sa tii mereu cont de rotatia culturilor. De ce? Pentru ca in functie de aceasta, cultura ta va fi una mult mai eficienta, te va scapa de buruieni, dar si de solul care poate fi epuizat.

   Mazarea se poate planta si toamna

   Cand vine vorba de culturi pe care le poti semana toamna, nu putem sa nu mentionam mazarea. Daca te intrebi de ce anume, iti vom spune ca este o planta care nu cere foarte multa caldura. Aceasta poate germina la temperaturi scazute, aspect care se potriveste perfect cu temperaturile oferite de toamna. In plus, este o alta leguminoasa bogata in fibre si vitamine, care iti vor ajuta corpul sa faca o trecere mai usoară de la sezonul rece la cel cald.

   Salata verde este rezistenta la temperaturi scazute

   Salata verde se asortează cu orice gradina, fiind una din cele mai sanatoase legume.Trebuie sa stii ca, în ceea ce priveste germinarea, nu este pretentioasa si rezista si la temperaturi de   2-3° C, iar temperatura ideala de crestere este undeva la 16° C.
Astfel, iata ca o poti semana toamna, chiar in gradina ta. Ceea ce trebuie sa stii este ca este esential sa folosesti ingrasamant inainte, sa fii atent la gradul de umiditate la care o supui, pentru ca altfel se poate strica. După cum poti vedea, nu este o leguma care sa fie dependenta de soare, aspect care o face sa fie preferata in gradina romanilor.

   Asadar, speram ca ai ales una din aceste variante, pentru a planta toamna asta legume bogate in vitamine si care sunt compatibile cu temperaturile anotimpului rece. Vizitează site-ul nostru pentru semintele de legume potrivite.
 

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!