Tratament de toamna cu ulei horticol si insecticid!

Tratament de toamna cu ulei horticol si insecticid!

   Acest tip de tratament se aplica la 14 zile de la aplicarea tratamentelor cuprice. Este important ca temperatura aerului sa nu fie mai mica de 4-6 grade Celsius, pentru a se evita ca solutia sa inghete pe pomi.

   Uleiul horticol si insecticidul actioneaza asupra daunatorilor prin otravire prin ingestie sau penetrare in corpul insectei. De asemenea, datorita uleiului, ouale si larvele sunt acoperite uniform, fiind otravite si asfixiate, iar stadiile larvare fiind imobilizate. Larvele Paduchelui din San Jose prezinta un strat protector de ceara, iar insecticidele simple nu pot penetra acel strat protector, fiind necesara folosirea unei ulei horticol in combinatie cu un insecticide pentru a diminua rezerva, deoarece uleiul horticol actioneaza aspra acelui strat protector de ceara dizolvandu-l, astfel ajutand insecticidul sa penetreze corpul larvei.
   Aplicand tratamente fitosanitare cu ulei horticol si insecticid se distrug formele hibernante ale daunatoilor, astfel reducandu-se atat daunele de la inceputul perioadei de vegetatie, cat si numarul tratamentelor cu insecticide din timpul sezonului activ.


   Mospilan OIL

   Este un produs fitosanitar prietenos cu mediul. Uneori, prin tratamentele conventionale, datorita produselor de protectia plantelor alese, pe langa daunatori sunt afectate si insectele din entomofauna utila. Astfel, prin crearea unui dezechilibru intre entomofauna utila si insectele daunatoare poate avea loc inmultirea rapida a insectelor nedorite si implicit un numar mai mare de tratamente.
Mospilan Oil  este special conceput pentru a proteja insectele utile precum albinele, bondarii si buburuzele si de a elimina insectele nocive din plantatii.
   Doza de utilizare este de 0.450 kg/ha Mospilan si 0.5% Toil. Amestecul se poate face direct in rezervorul pompei de stropit unde se pune jumatate cantitatea de apa, apoi se adauga cantitatea necesara de TOIL, urmat de cantitatea necesara de MOSPILAN si umplandu-se apoi cu restul cantitatii de apa.
   Este necesara acoperirea uniforma a ramurilor si tulpinilor pomilor, fara a se realiza o spalare a acestora, adica fara a produce siroiri.


   Midos OIL

   Pachetul Midos Oil contine un ulei adjuvant si un insecticid.
   Midos Oil Adjuvant a fost conceput pentru utilizare ca adjuvant pe baza de ulei pentru culturile agricole la care se recomanda tratamentul cu pesticide plus adjuvant. Inlocuieste cu succes adjuvantii pe baza de uleiuri minerale si vegetale. Nepoluant pentru mediu, biodegradabil. De asemenea, imbunatateste aderenta produsului fitosanitar pe suprafata aplicata si permite o acoperire mai buna. Nu este fitotoxic pentru plante, la dozele recomandate.
   Insecticidul Zebra este un insecticid pietroid, foarte eficient, cu actiune de contact si ingestie asupra unei game largi de daunatori.
 Pachetul Midos Oil se aplica prin stropiri in timpul perioadei de repaus vegetativ. Rezervorul pompei se umple pana la jumatate dupa care se adauga doza necesara stropirii, pe urma se completeaza cu apa. La stropire se recomanda o acoperire cat mai uniforma pentru un efect maxim de combatare a daunatorilor.


   Ovipron Top

   Ovipron Top este un ulei mineral parafinic, inalt rafinat, bio, cu actiune insecticida, fiind de asemenea un excelent adjuvant pentru alte produse pentru protectia plantelor de contact. Actiunea insecticida rezida in principal prin asfixie, acoperind corpul insectelor cu o pelicula fina, care penetreaza prin canalele traheei, blocheaza respiratia, cauzand astfel moartea. 
Ovipron este eficace impotriva larvelor si oualor de acarieni si prezinta in afara de actiunea ovocida prin impiedicarea eclozarii, o actiune repelenta pentru insectele cu aparat masticator. Produsul este recomandat pentru utilizarea in tratamente la temperaturi cuprinse intre 7 - 25°C.
   Ovipron Top se recomanda a se aplica in perioada de repaus vegetativ, pana inainte de inflorit. NU este compatibil cu produse pe baza de Dimetoat sau fungicide pe baza de Anilazine, Captan, Folpet, Dinocap sau alte produse ce contin sulf.

   DE RETINUT:

- Un an horticol productiv incepe inca din toamna
- Primul tratament de toamna este cel cu produse pe baza de cupru pentru a elimina rezerva de fungi si bacterii
- Al doilea tratament de toamna este cel cu ulei horticol si insecticid pentru a diminua rezerva de daunatori in diferite stadii de iernare
- Temperatura de aplicare a tratamentelor este de 4-8 grade Celsiul. Este foarte important ca temperatura sa nu fie mai scazuta pentru a nu exista riscul inghetarii solutiei pe pomi
- Trebuie respectate dozele indicate pentru a nu provoca daune pomilor
- Atat tratamentele cuprice cat si cele pe baza de ulei horticol si insecticid se aplica in numar de 1 tratament toamna, urmand ca acestea sa fie repetate in numar de 1 tratament primavara
- Este foarte important ca tratamentul cu ulei horticol sa nu depaseasca fenofaza de “urechiuse de soricel” la mar (foto 1.3) si “buton verde” la prun (foto 1.4)

                           
    Foto 1.3 Fenofaza „Urechiuse de soricel”   
 

    
     Foto 1.4 Fenofaza Buton alb

Suport clienti Luni - Vineri 09:00 - 15:00

0756 060 668 administrator@agrinin.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!